«Ηλεκτρικές» Πωλήσεις: Γερμανία – Νορβηγία, 1-0

BMW 330eΗ Γερμανία έχει ξεπεράσει τη Νορβηγία στις πωλήσεις ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων από την αρχή του έτους, καθιστώντας την ως τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στην Ευρώπη σε ετήσια βάση για πρώτη φορά. Μέχρι το Νοέμβριο, 57.533 νέες ηλεκτρικά αυτοκίνητα καταγράφηκαν στη Γερμανία, σε σύγκριση με 56.893 για τη Νορβηγία, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν από εταιρείες μεταφορών και στις δύο χώρες.

Η Νορβηγία έχει πουλήσει τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα οποιουδήποτε στην Ευρώπη κάθε χρόνο, τουλάχιστον από το 2010, όταν το Nissan Leaf, το πρώτο πλήρες ηλεκτρικό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής, έκανε το ντεμπούτο του.

Nissan leaf plusΟι αριθμοί προσφέρουν νέα στοιχεία στο πως η τεχνολογία γίνεται όλο και πιο συνηθισμένη στην καρδιά της αυτοκινητοβιομηχανίας της Ευρώπης, όπου ο γερμανικός όμιλος Volkswagen, η BMW και η Daimler προετοιμάζονται για μια μεγάλη ώθηση ηλεκτρικών οχημάτων. Ενώ η Νορβηγία εμφανίστηκε ως πρώιμο περιφερειακό hot spot χάρη σε γενναιόδωρα κυβερνητικά κίνητρα, η χώρα έχει περίπου το 6,4% του πληθυσμού της Γερμανίας και έτσι η ανάπτυξη είναι αρκετά περιορισμένη. Σε ολόκληρη την περιοχή, οι κυβερνήσεις αυξάνουν τις επιδοτήσεις. «Η ηλεκτροποίηση των γερμανών κατασκευαστών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο Bernhard Mattes, επικεφαλής του VDA auto lobby της χώρας.

«Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες θα τριπλασιάσουν τις προσφορές ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε 150 μοντέλα μέχρι το 2023 και θα επενδύσουν 50 δισ. Ευρώ μέχρι το 2024», δήλωσε επίσης.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.