Η Toyota ξεπερνά τα 15 εκ. πωλήσεις υβριδικών ηλεκτρικών οχημάτων

Οι παγκόσμιες πωλήσεις υβριδικών ηλεκτρικών οχημάτων (HEV) Toyota και Lexus έχουν ξεπεράσει τα 15 εκατομμύρια μέχρι σήμερα, από την πρώτη κυκλοφορία του Prius που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά το 1997. Σήμερα στην Ευρώπη, οι πωλήσεις υβριδικών οχημάτων έχουν ξεπεράσει τα 2,8 εκ. με μια σειρά από 19 διαφορετικά υβριδικά μοντέλα που προσφέρονται, τόσο από την Toyota, όσο και από την Lexus, τα οποία, το 2019, αντιπροσώπευαν το 52% των συνολικών πωλήσεων παγκοσμίως και το 63% της Δυτικής Ευρώπης.TOYOTA HYBRID RANGE LR

Πλέον, σε παγκόσμιο επίπεδο, η γκάμα των διαθέσιμων Toyota και Lexus HEV φτάνει τώρα τα 44, επιβεβαιώνοντας τη στρατηγική της εταιρίας όπως έχει χαραχτεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Η απόφαση της Toyota για την εξέλιξη της υβριδικής τεχνολογίας ξεκίνησε πριν από 25 χρόνια, όταν ο Takeshi Uchiyamada έδωσε εντολή σε μια ομάδα να εξελίξει ένα αυτοκίνητο για τον 21ο αιώνα, που θα μείωνε τόσο τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου όσο και άλλους επιβλαβείς ρύπους.

Η πρώτη γενιά  Prius κυκλοφόρησε το 1997, περίπου κατά την περίοδο υπογραφής του Πρωτοκόλλου του Κιότο, το οποίο έδωσε νέα ώθηση στο περιβαλλοντικό κίνημα. Σήμερα, και κατά 15 εκατομμύρια πωλήσεις υβριδικών οχημάτων αργότερα, η Toyota έχει συμβάλει σημαντικά στο περιβάλλον, καθώς η υβριδική ηλεκτρική τεχνολογία της, έχει μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά περισσότερο από 120 εκατομμύρια τόνους παγκοσμίως, σε σύγκριση με τις πωλήσεις αντίστοιχων βενζινοκίνητων οχημάτων.

Το αρχικό όραμα της εταιρείας επέτρεψε στην Toyota να είναι ο ηγέτης στην εκπλήρωση όλο και πιο αυστηρών κανονισμών για τις εκπομπές ρύπων σε όλο τον κόσμο. «Λόγω των πωλήσεων σε υβριδικά οχήματα, η Toyota βρίσκεται καθοδόν προς την επίτευξη του στόχου που έχει τεθεί από την ΕΕ στα 95g / km για το 2020 και 2021. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κανονισμοί CO2 είναι οι πιο αυστηροί στον κόσμο,» αναφέρει ο Matt Harrison, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Toyota Motor Europe (TME). “Επιπλέον, τα πλήρως υβριδικά μας οχήματα  είναι επίσης εξαιρετικά αποτελεσματικά στο να λειτουργούν χωρίς εκπομπές, κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους του χρόνου οδήγησης στην πόλη”, πρόσθεσε.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αυξήθηκε η ζήτηση για τα υβριδικά ηλεκτρικά οχήματά, καθώς η εταιρεία έχει συνδυάσει την εν λόγω καινοτόμο τεχνολογία με τον συναισθηματικό σχεδιασμό των παγκόσμιων πλατφορμών της TNGA. Πέρα από το τρέχον υβριδικό σύστημα 4ης γενιάς, η Toyota συνεχίζει να βελτιώνει την υβριδική τεχνολογία της για την επίτευξη ακόμη χαμηλότερων εκπομπών και ακόμα καλύτερης απόδοσης καυσίμου. Σήμερα, τα υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα είναι προσιτά, προσβάσιμα και βολικά για τους δυνητικούς πελάτες, σε μια ευρεία γκάμα ευρωπαϊκών αγορών.

Ενώ η Toyota πιστεύει ότι τα HEV αποτελούν ουσιαστικό μέρος των μελλοντικών συνολικών πωλήσεων ηλεκτροκίνητων οχημάτων, δύο δεκαετίες ηλεκτροκίνητης εμπειρίας τροφοδοτούν επίσης τη στρατηγική mutli-powertrain της εταιρείας. Η εταιρεία παρέχει, και θα συνεχίσει να παρέχει, διάφορους τύπους ηλεκτροκίνητων οχημάτων για τη μείωση των εκπομπών με βάση τους κανονισμούς, την υποδομή της αγοράς και, εν τέλει, τη ζήτηση των πελατών. Η Toyota δεν βλέπει το σενάριο «ο νικητής τα παίρνει όλα», αλλά ένα μέλλον όπου οι διαφορετικές ηλεκτρικές τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων των HEV, PHEV, BEV και FCEV, παίζουν σημαντικό ρόλο.

Ως αποτέλεσμα της πολύχρονης εμπλοκής της στη δημιουργία υβριδικών ηλεκτρικών οχημάτων, η Toyota διαθέτει βαθιά εμπειρία στις βασικές τεχνολογίες ηλεκτροδότησης που είναι κοινές για όλες τις μορφές ηλεκτροκίνητων κινητήρων, θέτοντάς την σε καίρια θέση ως προς το ηλεκτρικό μέλλον. Περισσότερες από δύο δεκαετίες συνεχούς ανάπτυξης ηλεκτρικών κινητήρων, μπαταριών και μονάδων ελέγχου ισχύος, έχουν διδάξει στην Toyota πώς να διαχειρίζεται και να επαναχρησιμοποιεί την ενέργεια αποτελεσματικά, παρέχοντας μια σειρά ηλεκτρικών επιλογών για τους πελάτες της Toyota και Lexus μέσω αυτοφορτιζόμενων υβριδικών και plug-ins, κυψελών καυσίμου και ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας .

Για να πραγματοποιήσει αυτό το όραμα στην Ευρώπη, η Toyota σχεδιάζει να λανσάρει 40 νέα ή αναβαθμισμένα ηλεκτρικά οχήματα έως το 2025, σε όλες τις τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 10 ZEV (Zero Emissions Vehicles).

 

Τα υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα θα παραμείνουν βασικό μέρος του συνδυασμού κινητήρων που ικανοποιεί τις ανάγκες των πελατών και βοηθά στη μείωση των εκπομπών, μαζί με άλλους τύπους ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Αυτός ήταν ο στόχος της εταιρείας, από τότε που κυκλοφόρησε το πρώτο Prius πριν από 20 χρόνια, με την απόλυτη φιλοδοξία να επιτύχει μηδενικές εκπομπές με έναν ευρέως διαδεδομένο και βιώσιμο τρόπο.