Puritalia Berlinetta:

puritalia berlinettaΜετά την παρουσίαση του σε διεθνή σαλόνια αυτοκινήτου, ο ιταλικό «σούπερ-υβριδικό» άρχισε να δέχεται παραγγελίες Η εταιρεία ανακοινώνει πως μόνο 150 κομμάτια θα περάσουν τις γραμμές παραγωγής τα οποία θα διαθέτουν ένα σύστημα μετάδοσης το οποίο θα συνδυάζει τον V8 μπροστά με ηλεκτρικό κινητήρα. Το αποτέλεσμα: 965 ίπποι και 1247Νμ ροπής. Το πλαίσιο του θα είναι φτιαγμένο από carbon fiber και αλουμίνιο, ενώ η εταιρεία ισχυρίζεται ότι θα διαθέτει τεχνολογία που διαχειρίζεται τον φόρτο της μπαταρίας μέσω της «αυτόματης εκμάθησης του στυλ οδήγησης του οδηγού και τεχνητής νοημοσύνης». Το εσωτερικό είναι προβλέψιμα τεχνολογικά ανεπτυγμένο, με οθόνη αφής, φωνητικό έλεγχο και ενσωμάτωση smartphone, ενώ η εξάτμιση λέγεται ότι επωφελείται από μια «έξυπνη ηλεκτρονική διαμόρφωση». Μην μας ρωτήσετε τη σημαίνει αυτό…

puritalia berlinettaΦυσικά, η αγοραστική εμπειρία λέγεται ότι είναι αρκετά ξεχωριστή – «προορίζεται για μια επιλεγμένη ελίτ των λάτρεις των αυτοκινήτων και των συλλεκτών σπάνιων αυτοκινήτων», λέει η εταιρεία. Κάθε πελάτης θα έχει τη δική του ομάδα σχεδιασμού για να βοηθήσει στην προσαρμογή του αυτοκινήτου τους.

Η τιμή του δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί και παραμένει μόνο να δούμε αν θα αντέξει η Puritalia και να παραμείνει σαν κατασκευαστής supercar ή θα χαθεί στον απέραντο ωκεανό όπου βασιλεύουν τεράστιες εταιρείες με ιστορία.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.