ΑΠΟΣΤΟΛΗ: AUTOBEST GALA 2019

Η ΠΙΟ ΛΑΜΠΡΗ ΒΡΑΔΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΟ AUTOWORLD MUSEUM ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ:

Την 18η απονομή των βραβείων του γιόρτασε ο Ανεξάρτητος Οργανισμός Δημοσιογράφων του AUTOBEST στο φημισμένο Autoworld Museum των Βρυξελλών. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Gala είχε ένα αυθεντικό σενάριο που ήταν ένας συνδυασμός δυο γνωστών παραγωγών του Hollywood series, Cars και A Night at the Museum. Όπως και στις δυο παραγωγές, τα αυτοκίνητα εδώ ζωντάνεψαν μέσα στην αίθουσα, όπου βραβεύτηκαν οι νικητές: αυτοκίνητα, εταιρείες και φυσικά, άνθρωποι. Ο Ghislain, ο ‘έφορος του μουσείου’ (χαρακτήρας – επινόηση του σκηνοθέτη και σεναριογράφου της βραδιάς, Stefan Sattler) αποτέλεσε έναν εκ των δυο παρουσιαστών της βραδιάς, δίπλα από την οδηγό αγώνων ταχύτητας και δημοσιογράφο  Amanda Stretton.

Το Citroën Berlingo και το Opel Combo Life βραβεύτηκαν με τον τίτλο «AUTOBEST 2019», έτσι για πρώτη φορά είχαμε πολλαπλούς νικητές της υψηλότερης τιμής σαν «Best Buy Car of Europe». Η Linda Jackson, Διευθύνων Σύμβουλος της Citroën εξέφρασε την χαρά της κατά την ώρα της βράβευσης δηλώνοντας: «Είναι μια τεράστια τιμή για μας, να κερδίζουμε αυτό το βραβείο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Το Berlingo γεννήθηκε το 1996 και από τότε διέθεσε πέραν των 3.5 εκατομμυρίων αυτοκινήτων οπόταν θεωρώ αυτή την νίκη σαν μια αναγέννηση  της Citroën.»

Ο Michael Lohscheller, Διευθύνων Σύμβουλος της Opel πρόσθεσε: «Ευχαριστούμε την κριτική επιτροπή του AUTOBEST για το φανταστικό βραβείο! Η βράβευση αυτή είναι απόδειξη πως το πλάνο της εταιρείας για το μέλλον δουλεύει, η νέα γενιά των αυτοκινήτων κατηγορίας ludospace θα φέρουν την Opel και την Vauxhall ξανά στην κορυφή.»

Ένα μοναδικό βραβείο του Gala ήταν και το «A Star is Born. By AUTOBEST» το οποίο απονέμεται στην ίδρυση της Lynk & Co. Η εταιρεία αυτή πρωτοεμφανίστηκε στο Σαλόνι του Παρισίου πέρσι. Το βραβείο αυτό έχει να κάνει αποκλειστικά με καινούργιες εταιρείες start-ups στην βιομηχανία. Εκ μέρους της Lynk & Co μίλησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alain Visser: «Η όλη ιδέα της εταιρείας ξεκίνησε με το ότι ο κόσμος πλέον, όταν ψάχνει για αυτοκίνητο, δεν ψάχνει απλά για ένα αυτοκίνητο! Είμαι 15 χρόνια μέσα στην αυτοκινητοβιομηχανία, και μπορώ να σας πω με σιγουριά πως ο καταναλωτής πλέον δεν έχει τίποτα κοινό με έναν κοινό καταναλωτή της προηγούμενης δεκαετίας. Βλέποντας γύρω μας, απλά αντιληφθήκαμε πως η αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει αλλάξει μοντέλο εργασίας εδώ και 100 χρόνια, και εμείς αυτό θέλουμε να αλλάξουμε! Είναι μεν απίστευτα δύσκολο αλλά ταυτόχρονα διασκεδαστικό και συναρπαστικό το έργο μας!»

Το βραβείο ‘COMPANYBEST 2018’ απονεμήθηκε στην Aston Martin. Ένα βραβείο που με το οποίο αναγνωρίζει η επιτροπή το εκπληκτικό ταξίδι της Βρετανικής εταιρείας, υπό τις οδηγίες του ηγέτη της, Dr. Andy Palmer και της ομάδας διοίκησης του. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής AUTOBEST ψήφισαν την τεχνολογία Hyundai’s Rear Occupant Alert ως την νικήτρια του βραβείου «SAFETYBEST 2018». Όσο αφορά την συνδεσιμότητα και την τεχνητή νοημοσύνη του αυτοκινήτου, το βραβείο «SMARTBEST 2018» απονεμήθηκε στην BMW για το σύστημα Intelligent Personal Assistant. Παράλληλα, το Jaguar I-Pace με την σειρά του, κέρδισε το βραβείο «ECOBEST 2018». Το πρώτο ηλεκτρικό Jaguar, και ταυτόχρονα το πρώτο ηλεκτρικό premium SUV ενός Ευρωπαϊκού κατασκευαστή. Το βραβείο «MANBEST 2018» κέρδισε φέτος η Lynda Jackson, CEO της Citroen. Σε ένα χώρο όπου βρίσκεις περισσότερους άντρες, η Lynda αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα ηγεσίας. Γίνεται έτσι η πρώτη γυναίκα στα 18 χρόνια ύπαρξης του θεσμού που εντάσσεται «MANBEST Hall of Fame». Το φετινό βραβείο «DESIGNBEST 2018» απονενήθηκε στον Peter Horbury, Αρχισχεδιαστή του Ομίλου Geely Automotive. Εδώ και πολλά χρόνια ο Peter ηγείται του Ομίλου Geely automotive, και σχεδίασε αυτοκίνητα για τις Lynk & Co, London taxi, Lotus, Volvo και την Geely. Το βραβείο «TECHNOBEST 2018» απονέμεται στην Γαλλική μάρκα DS για το Active Scan Suspension που πρωτοπόρησε με την χρήση μιας κάμερας, τέσσερεις διαφορετικούς αισθητήρες και τρεις επιταχυντές που μετρούν το κάθε εκατοστό του δρόμου για σκαμπανεβάσματα και τροποποιούν τις αναρτήσεις ανάλογα. Φέτος, το βραβείο «SPORTBEST 2018» απονέμεται στην Toyota Motor Company για την εξαιρετική της παρουσίας στις πίστες του κόσμου.  

HALL OF FAME:


Η πιο συγκινητική στιγμή της βραδιάς ήταν αναμφίβολα η ένταξη ενός καινούργιου θρύλου στο AUTOBEST Hall of Fame. Μετά από την πρώτη ένταξη πέρσι, αυτή του Δρ. Wolfgang Porsche, ήρθε η στιγμή να γίνει μέλος του ένας από τους πιο αξιοσέβαστους βιομήχανους στον κόσμο. Ο Ratan Tata. «Δεν έχω λόγια για να εκφράσω την εκτίμηση που νοιώθω για την βράβευση αυτή, είναι τεράστια τιμή για μένα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό το βράδυ. Η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία είναι ένας από τους πιο έντονους και όμορφους χώρους στον πλανήτη για μένα. Σχεδιασμός, ταχύτητα, στυλ και τεχνολογία. Το ότι βρίσκομαι ανάμεσα σε τόσα μεγάλα ονόματα απόψε, αλλά και μέλος πλέον του Hall of Fame, με ταπεινώνει πραγματικά. Ξέρετε, πολλοί αμφισβήτησαν την απόφαση μας να αγοράσουμε την JLR από την Ford. Αρχικά δεν γνωρίζαμε τι θα κάναμε με αυτήν. Όταν πήγα για πρώτη φορά στο εργοστάσιο του Coventry, και μίλησα εκεί με τον κόσμο που εργάζεται, αποφασίσαμε μαζί πως θα φέρναμε ξανά τις δυο πελώριες μάρκες εκεί που τους αξίζει. Και με ευχαρίστηση μπορώ να πω πως τα καταφέραμε. Για μένα το βραβείο αυτό, αξίζει στον Ralf που ηγείται της JLR, και ταπεινά σας λέω πως, για μένα, απόψε το λαμβάνω εκ μέρους του» δήλωσε ο Tata σε μια συγκινητική ομιλία.

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.