Covid-19:

car factoryΤο Volkswagen Group και η Toyota εντάχθηκαν στις αυτοκινητοβιομηχανίες, μεταξύ των οποίων και οι PSA Group και Renault, που ανέστειλαν την παραγωγή στην Ευρώπη καθώς επιδεινώνεται η εξάπλωση του κορωνοϊού. Αυτή είναι η λίστα των εργοστασίων που επηρεάστηκαν από την παρούσα κατάσταση:

car factory
Όμιλος Volkswagen

Η παραγωγή θα σταματήσει στην Παμπλόνα στην Ισπανία, στη Σετούμπαλ στην Πορτογαλία και στη Μπρατισλάβα στη Σλοβακία πριν από το τέλος της εβδομάδας. Τα περισσότερα γερμανικά και ευρωπαϊκά εργοστάσια της εταιρείας ετοιμάζονται να αναστείλουν την παραγωγή, πιθανώς για δύο εβδομάδες. Η Audi δήλωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή στα εργοστάσιά της στο Ingostadt και Neckarsulm της Γερμανίας. Βρυξέλλες, Βέλγιο; και το Gyor στην Ουγγαρία μέχρι τη Δευτέρα. Η ισπανική μονάδα της VW, η Seat, σταμάτησε την παραγωγή την Τρίτη. Η Skoda έχει μειώσει την παραγωγή στα τσεχικά εργοστάσια της, σύμφωνα με αναφορές. Η Lamborghini σταματά την παραγωγή στο εργοστάσιό της στην Ιταλία μέχρι τις 25 Μαρτίου.

Toyota

Η Toyota δήλωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στη Valenciennes της Γαλλίας από την Τετάρτη για αόριστη χρονική περίοδο. Το εργοστάσιο κατασκευάζει το hatchback Yaris. Η εταιρεία διακόπτει τις εργασίες για δύο εβδομάδες στο εργοστάσιό της στο Ovar της Πορτογαλίας, όπου παράγεται το Land Cruiser σε χαμηλές ποσότητες για εξαγωγή εκτός Ευρώπης.

Όμιλος PSA

Ο όμιλος PSA κλείνει τα ευρωπαϊκά εργοστάσιά του μέχρι τις 27 Μαρτίου λόγω της διακοπής των παραδόσεων εξαρτημάτων από μεγάλους προμηθευτές και της απότομης πτώσης των αγορών. Η κίνηση επηρεάζει τα οχήματα Peugeot, Citroen και DS, καθώς και τα εργοστάσια της Opel στη Γερμανία και την Πολωνία και τα εργοστάσια της Vauxhall στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Renault

Η Renault δήλωσε ότι θα κλείσει τις εγκαταστάσεις στη Γαλλία από τη Δευτέρα βράδυ μέχρι νεωτέρας. Η κατάσταση σε άλλα εργοστάσια στην Ευρώπη θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες σε κάθε χώρα, δήλωσε η Renault.

Mercedes-Benz

Η Daimler θα αναστείλει την παραγωγή της Mercedes-Benz στην Ευρώπη για δύο εβδομάδες. Η αναστολή ισχύει για τα εργοστάσια αυτοκινήτων, εμπορικών και φορτηγών της Daimler στην Ευρώπη και θα ξεκινήσει από αυτή τη βδομάδα.

 Fiat Chrysler Automobiles

Η εταιρεία αναστέλλει την παραγωγή για τις μονάδες Fiat και Maserati μέχρι τις 27 Μαρτίου στα ιταλικά εργοστάσια Melfi, Pomigliano, Cassino, Mirafiori, Grugliasco και Modena.

Τα εργοστάσια της FCA στο Kragujevac της Σερβίας και στην Tychy της Πολωνίας θα κλείσουν επίσης.  Η FCA επανέλαβε περιορισμένη παραγωγή στην εγκατάσταση της Atessa στην Ιταλία, τη μόνη ανοιχτή μονάδα συναρμολόγησης της αυτοκινητοβιομηχανίας, δήλωσε εκπρόσωπος την Τρίτη. Το εργοστάσιο έκλεισε από την περασμένη εβδομάδα καθώς η εταιρεία πραγματοποίησε βαθιά εξυγίανση και κάποια αναδιάταξη των γραμμών παραγωγής για να επιτρέψει μεγαλύτερο χώρο μεταξύ των εργαζομένων.

Ford

Το εργοστάσιο της Ρουμανίας θα στείλει περίπου 6.000 εργαζόμενους σε άδεια μετ’ αποδοχών από τις 19 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Mediafax. Ένας εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι δεν έχει γίνει ακόμη επίσημο σχόλιο. Η Ford έκλεισε τη ισπανική μονάδα στη Βαλένθια τη Δευτέρα για μία εβδομάδα.

Ferrari

Η Ferrari έκλεισε τα δύο της εργοστάσια μέχρι τις 27 Μαρτίου.

BMW

Η BMW δήλωσε ότι τα ευρωπαϊκά της εργοστάσια λειτουργούν κανονικά.

Volvo

Η Volvo δήλωσε ότι τα σουηδικά εργοστάσια της δεν επηρεάζονται από τον ιό σε αυτό το σημείο.

Nissan

Η Nissan σταμάτησε την παραγωγή του εργοστασίου της στο Sunderland της Μεγάλης Βρετανίας, καθώς εκτιμά ότι τα προβλήματα ανεφοδιασμού και η μείωση της ζήτησης δεν του επιτρέπουν να συνεχίσει. Το εργοστάσιο της Nissan στη βορειοανατολική Αγγλία κατασκευάζει τα μοντέλα Qashqai, Juke και Leaf.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.