Η Opel είχε ανέκαθεν ιδιαίτερη σχέση με τα cabrio, ειδικά στην μικρομεσαία κατηγορία. Στην πραγματικότητα, το πρώτο Opel ήταν cabrio. Όπως όλα τα μοντέλα που κατασκευάστηκαν στο ξεκίνημα της εποχής του αυτοκινήτου, το Opel PatentMotor Car, System Lutzmann του 1899 ήταν ανοιχτό. Μέχρι το 1901 που σταμάτησε η παραγωγή, 65 Patent Motor Cars είχαν κατασκευαστεί στο εργοστάσιο του Rüsselsheim. Αλλά και τα Opel 10/18 hp του 1908 και 6/12 hp του 1910 επίσης ήταν ανοιχτά – οροφή και πλαϊνά πάνελ προσφέρονταν με έξτρα χρέωση. Και ενώ το ανοιχτό αμάξωμα εξακολουθούσε να είναι στάνταρ μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1920, τα κλειστά που ακολούθησαν τη δεκαετία του 1930 καθιέρωσαν την ‘ανοιχτή οδήγηση ως σύμβολο πολυτέλειας και κύρους. Η παράδοση των τετραθέσιων cabrio με οροφή soft-top κρατά από τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, με μοντέλα όπως τα Kapitan και Rekord. Πρέπει εδώ βέβαια να σημειώσουμε πως, τα περισσότερα από αυτά τα cabrio δεν κατασκευάζονταν από την ίδια την Opel. Ήταν μετατροπές και διετίθεντο σε περιορισμένο αριθμό. Μερικούς από τους εξειδικευμένους Γερμανούς κατασκευαστές αμαξωμάτων με τους οποίους συνεργάστηκε η Opel ήταν οι Autenrieth και Karl Deutsch, ενώ πιο πρόσφατα, τα Kadett E Cabrio και οι δύο γενιές Astra Cabrio κατασκευάζονταν από τον Ιταλικό Οίκο Carozzeria Bertone.

1932 Opel Moonlight Roadster 

Βασισμένο στο 1.8-liter, το διθέσιο Moonlight Roadster παρουσιάστηκε από τον Deutsch το 1932. Συνολικά κατασκευάστηκαν 51 οχήματα.

1953 Opel Kapitan 

Το Opel Kapitan cabrio έχει μήκος πάνω από 4,70 m και αποτελεί μετατροπή του κατασκευαστή αμαξωμάτων “Authenrieth” με έδρα το Darmstadt, περίπου 20 km από το Rüsselsheim. Σπορ cabrio στην εποχή του, το Kapitan διέθετε έναν εν σειρά 6-κύλινδρο κινητήρα 2.5 και πετύχαινε τελική ταχύτητα 130 χιλιομέτρων την ώρα. Τα επιμηκυμένα εμπρός φτερά εκτείνονται στις πόρτες διαμορφώνοντας την αίσθηση της ταχύτητας.

1964 Opel Rekord A 

Λεπτό και απέριττο, το Opel Rekord A cabrio είναι ένα ελκυστικό και μοδάτο ανοιχτό ‘cruiser’. Με μήκος πάνω από 4,52 m, μπορεί να φιλοξενήσει άνετα 4 άτομα και κινείται από 4-κύλινδρο κινητήρα 1,7 λίτρων που αποδίδει 60 PS, φτάνοντας στην τελική ταχύτητα των 138 km/h. Το Opel Rekord A cabrio κατασκευαζόταν στην Cologne-Braunsfeld από την εταιρία Karl Deutsch. Η βασική τιμή του Rekord A κυμαινόταν τότε μεταξύ 6.500 και 8.000 γερμανικά μάρκα, ενώ η μετατροπή σε cabrio κόστιζε επιπλέον 5.000 μάρκα.

1968 Opel Rekord C 

Μία ακόμα μετατροπή από τον κατασκευαστή αμαξωμάτων Karl Deutsch με έδρα την Κολωνία, το Opel Rekord C cabrio συνδυάζει κλασική ομορφιά με μία σπορτίφ νότα. Η λειτουργία της οροφής soft top στο Rekord C ήταν αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με το μοντέλο A, αλλά φυσικά παρέμεινε μηχανική. Το Rekord C cabrio κυκλοφόρησε με βελτιωμένο 4-κύλινδρο κινητήρα 1,7 λίτρων και 75 ίππων, με τελική ταχύτητα 148 km/h. Κατασκευάστηκαν μόνο 50 Rekord C cabrio.

1976 Opel Kadett C Aero 

Μετά από διάλειμμα μιας εικοσαετίας, το 1976 λανσάρεται ένα ανοιχτό μοντέλο από την ίδια την Opel. Το οικογενειακού τύπου Kadett C Aero έχει roll bar και κατασκευάζεται από τον Baur στη Στουτγάρδη. Η γκάμα κινητήρων περιελάμβανε έναν 1.2 S 60 ίππων και από το 1977, έναν 1.600άρη με 75 ίππους.

1985 Opel Monza KC

Στα μέσα της δεκαετίας του ’80, ο dealer της Opel, Keinath, με έδρα το Dettingen, ξεκίνησε την κατασκευή μιας έκδοσης cabrio του Monza coupé. Το Opel Monza KC 5 cabrio είχε μήκος μόλις 4,70 m, ήταν 4θέσιο και προαιρετικά διέθετε πολυτελές δερμάτινο εσωτερικό. Αρκετοί κινητήρες ήταν διαθέσιμοι για το Opel Monza KC 5 cabrio: ένας 4κύλινδρος 2.2 115 ίππων και δύο 6κύλινδροι, ένας 2.5 με 140 PS και ένας 3.0 με 180 PS. Η βασική τιμή αυτού του σπάνιου Opel cabrio, από το οποίο κατασκευάστηκαν μόλις 172 μονάδες ήταν 85.000 γερμανικά μάρκα.

1987 Opel Kadett E Cabrio 

Ο οίκος Bertone αναλαμβάνει την κατασκευή του ανοιχτού Kadett E το 1987 στο Τορίνο. Το Kadett E Cabrio ανταγωνίζεται ανταγωνιστές όπως τα Ford Escort Cabrio και VW Golf Cabrio. Τo Kadett Cabrio διέθετε roll bar για μεγαλύτερη ασφάλεια των επιβατών.

1993-2005 Opel Astra Cabrio 

Η συνεργασία Opel-Bertone συνεχίζεται και για τις Cabrio εκδόσεις των δύο πρώτων γενιών του Astra (1994 και 2000). Η βελτίωση στη σχεδίαση του αμαξώματος αύξησε την ακαμψία και επέτρεψε την αφαίρεση του roll bar χωρίς να επηρεαστεί η παθητική ασφάλεια.

2006 Opel Astra TwinTop 

Ακολουθώντας την τάση της εποχής, το 2006 η Opel παρουσιάζει τη νέα γενιά του ανοιχτού Astra με σκληρή αναδιπλούμενη οροφή. Παράλληλα, αλλάζει η ονομασία Cabrio σε TwinTop, δείχνοντας τον διττό χαρακτήρα του μοντέλου: και coupe & cabrio.

2013 Opel Cascada 

Το νέο Opel Cascada αποτελεί ουσιαστικά την cabrio έκδοση του Astra, με μήκος 4,70 m περισσή γοητεία και υψηλή τεχνολογία. Αισθητικά, αποτελεί έναν ακόμα κρίκο στη διαχρονική αλυσίδα των κλασικών cabrio Opel. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά σε διάστημα 70 χρόνων που η Opel δημιούργησε ένα μεσαίο cabrio, το οποίο θα κατασκευάζεται σε δικές της εγκαταστάσεις.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.