Honda ‘Electric Vision’:

Honda e and Energy Management ImagesΗ Honda επιταχύνει περαιτέρω τα σχέδια εξηλεκτρισμού της για την Ευρώπη, μεταφέροντας για το 2022 το στόχο της να εξοπλίσει όλα τα ευρωπαϊκά της μοντέλα ευρείας κυκλοφορίας με ηλεκτροκίνητα συστήματα κίνησης. Ο τολμηρός νέος στόχος που ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα ‘Electric Vision’ στο  Άμστερνταμ, είναι τοποθετημένος τρία χρόνια νωρίτερα από αυτόν του 2025 που είχε ανακοινωθεί παλιότερα, κάτι που δείχνει την αυτοπεποίθηση της Honda σε σχέση με την τεχνολογία της ηλεκτρικών και υβριδικών συστημάτων κίνησης. Στο πλαίσιο αυτής της επιτάχυνσης, 6 ηλεκτροκίνητα μοντέλα θα παρουσιαστούν τους επόμενους 36 μήνες, με το Honda e και το αποκλειστικά υβριδικό νέο Jazz, να ανοίγουν τον δρόμο.

Η Honda αποκάλυψε επίσης τη νέα ονομασία ‘e: Technology’, που θα χαρακτηρίζει όλα τα ηλεκτροκίνητα προϊόντα από όλες τις δραστηριότητές της. Στα αυτοκίνητα, πέραν του ότι θα υποδηλώνει τα περιβαλλοντικά διαπιστευτήρια του προϊόντος, το σήμα αυτό θα δείχνει τον τύπο του κινητήρα. Το Jazz θα είναι το πρώτο όχημα που θα φέρει την ονομασία “e:HEV”, η οποία αντιπροσωπεύει το “Hybrid Electric Vehicle”.

Η προηγμένη υβριδική τεχνολογία δύο ηλεκτροκινητήρων του νέου Jazz hatchback έχει ήδη τύχει ευρείας αποδοχής σε όλη την Ευρώπη για τα υψηλά επίπεδα απόδοσης και πολιτισμένης λειτουργίας που προσέφερε στο 2019 CR-V Hybrid.

Αντίθετα με τα παραδοσιακά υβριδικά συστήματα, όπου ο ηλεκτροκινητήρας υποβοηθά τον κινητήρα καύσης, στο Jazz e:HEV ο κινητήρας καύσης παράγει ηλεκτρισμό που βοηθά τον ηλεκτροκινητήρα. Το αποτέλεσμα είναι ομαλή κύλιση και ζωηρή επιτάχυνση ηλεκτρικού οχήματος, σε συνδυασμό με τη μοναδική τεχνολογία ελέγχου Honda — προσφέροντας εξαιρετικές περιβαλλοντικές επιδόσεις χωρίς να γίνονται συμβιβασμοί στην απόλαυση του οδηγού. Η επόμενη γενιά Jazz θα είναι διαθέσιμη το 2020 και γιόρτασε την παγκόσμια πρεμιέρα της στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Τόκιο 2019.

All-new Jazz leads electrification charge for HondaΗ Honda επιβεβαίωσε επίσης με ποιον τρόπο θα πετύχει αυτόν τον φιλόδοξο στόχο. Συμπεριλαμβανομένων των νέων Jazz και Honda e, έξι ηλεκτροκίνητα μοντέλα θα λανσαριστούν στην Ευρωπαϊκή αγορά τους επόμενους 36 μήνες. Μεταξύ αυτών θα είναι ένα ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία (battery electric vehicle) και μία σειρά μοντέλων e:HEV.

Πέραν των ανακοινώσεων για τη γκάμα των μοντέλων της, η Honda αποκάλυψε επίσης το επόμενο βήμα στον τομέα διαχείρισης ενέργειας για την Ευρώπη, εξαγγέλλοντας συνεργασία με την Vattenfall, κορυφαίο προμηθευτή ενέργειας στην Ευρώπη.

Αυτή η συνεργασία θα επιτρέψει στη Honda να προσφέρει την πρώτη ευέλικτη σύμβαση προμήθειας ενέργειας ειδικά προσαρμοσμένη για ιδιοκτήτες ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στην Ευρώπη. Η συνεργασία σηματοδοτεί ένα καθοριστικό ορόσημο για τη Honda στην ανάπτυξη λύσεων διαχείρισης ενέργειας που αντιπροσωπεύει έναν σημαντικό πυλώνα της στρατηγικής ‘Electric Vision’ για την Ευρώπη.

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.