Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Niki Lauda, δίνει ίσως την πιο κρίσιμη μάχη για τη ζωή του. Μόλις χθες υποβλήθηκε εσπευσμένα σε επέμβαση μεταμόσχευσης πνεύμονα. Παρά το ότι η επέμβαση ήτα επιτυχής, εντούτοις η κατάστασή του αξιολογείτε ως ιδιαιτέρως σοβαρή.
Η μόνη ανακοίνωση που εκδόθηκε από το νοσοκομείο μόλις χθες (2/8), έλεγε: «Λόγω της ευαισθησίας των πνευμόνων, ο Niki Lauda έπρεπε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση πνεύμονα. Αυτή έγινε με επιτυχία από τον επικεφαλής θωρακικής, Walter Klepetko και τον Konrad Hotzenecker. Ζητάμε την κατανόησή σας καθώς η οικογένειά του δεν θα κάνει επίσημες ανακοινώσεις». Δε ανακοινώθηκε τίποτε περισσότερο από αυτό με τον Lauda να βρίσκεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας ενώ το αυστριακό ORF κάνει λόγο για “κρίσιμη κατάσταση”.

Ο Lauda βρισκόταν στην Ίμπιθα της Ισπανίας για διακοπές με την οικογένειά του όταν αρρώστησε, πιθανότατα από κάποια λοίμωξη, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί αμεσα με ιδιωτικό αεροπλάνο στη Βιέννη όπου και νοσηλευόταν εδώ και μερικές ημέρες.
Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι την 1η Αυγούστου του 1976 ο 69χρονος σήμερα Lauda είχε ένα τρομακτικό ατύχημα στην πίστα του Nurburgring με αποτέλεσμα να παραμορφωθεί το πρόσωπο του αλλά και να εισπνεύσει τοξικά αέρια. Συνέπεια αυτού του ατυχήματος, ο αυστριακός είχε ιδιαίτερη ευαισθησία στους πνεύμονες.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.