Covid-19:

GeelyΗ γερμανική κυβέρνηση ζήτησε από τις εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες να εξετάσουν την παραγωγή ιατρικού εξοπλισμού όπως μάσκες ή αναπνευστήρες για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της γρήγορης εξάπλωσης του κοροναϊού.

Το αίτημα αποτελεί μέρος των ευρύτερων προσπαθειών των αρχών να αξιοποιήσουν τους μηχανικούς και τους παραγωγικούς πόρους και να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά σημεία συμφόρησης στον κρίσιμο ιατρικό εξοπλισμό, σύμφωνα με τους ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με το θέμα και οι οποίοι ζήτησαν να μην γίνουν γνωστά τα ονόματα τους.

«Αυτή είναι μια απόφαση της εταιρείας. Οι εταιρείες πρέπει να λάβουν την δική τους απόφαση», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου οικονομίας της χώρας. Η VW δήλωσε την Παρασκευή ότι είχε συγκεντρώσει μια ομάδα εργασίας για να δει πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει τρισδιάστατη εκτύπωση για να βοηθήσει στην κατασκευή νοσοκομειακών ανεμιστήρων και άλλου εξοπλισμού διάσωσης. Ενώ ο ιατρικός εξοπλισμός ήταν μια νέα επιχείρηση για την εταιρεία, θα μπορούσε να ξεκινήσει την παραγωγή μόλις έλαβε τις απαραίτητες πληροφορίες, δήλωσε εκπρόσωπος της VW. Η VW διαθέτει περισσότερους από 125 βιομηχανικούς τρισδιάστατους εκτυπωτές, οι οποίοι μέχρι στιγμής έχουν χρησιμοποιηθεί κυρίως για την κατασκευή εξαρτημάτων για πρωτότυπα οχημάτων, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

VW PRODUCTIONΟ διευθύνων σύμβουλος της VW, Herbert Diess, δήλωσε το Σάββατο ότι η αυτοκινητοβιομηχανία άρχισε να αναπτύσσει παραγωγική ικανότητα για προστατευτικές μάσκες στην Κίνα και υποστηρίζει τις γερμανικές αρχές με συσκευές μέτρησης θερμοκρασίας, μάσκες, απολυμαντικά και διαγνωστικό εξοπλισμό. Η Daimler έλαβε αιτήματα από τις αρχές και διερευνά τις δυνατότητες της, δήλωσε εκπρόσωπος την Κυριακή.

Η VW και η Daimler συμφώνησαν επίσης να δωρίσουν πάνω από 300.000 προστατευτικές μάσκες από τους υπάρχοντες πόρους τους σε οργανώσεις υγείας.

 

Οι πολιτικοί ηγέτες στις Η.Π.Α. και στην Ευρώπη έχουν εντατικοποιήσει τις συνομιλίες τους σχετικά με τη συμμετοχή ιδιωτικών εταιρειών σε διάφορες βιομηχανίες στη μάχη κατά του ιού, καθώς τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στον τον αυξανόμενο αριθμό μολύνσεων και θανάτων. Σε μερικά ισπανικά νοσοκομεία, οι γιατροί και οι νοσηλευτές κατέφυγαν ακόμη και στην τοποθέτηση σάκων για σκουπίδια στα χέρια τους για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους μετά την εξάντληση των παλτών μίας χρήσης. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μια κοινοπραξία μηχανικών που περιλαμβάνει τη McLaren και τη Nissan έχει αναπτύξει ένα πρωτότυπο ανεμιστήρα έκτακτης ανάγκης, ο οποίος θα μπορούσε να εγκριθεί για χρήση στα νοσοκομεία μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Στην Ιταλία, η Ferrari και η Fiat Chrysler Automobiles βρίσκονται σε συνομιλίες με τη Siare Engineering, τον μεγαλύτερο κατασκευαστή ανεμιστήρων της χώρας, για να συμβάλουν στην αύξηση της παραγωγής του εξοπλισμού. Η General Motors συνεργάζεται με την Ventec Life Systems για να επιτρέψει στον κατασκευαστή ιατρικών συσκευών να αξιοποιήσει την εφοδιαστική και την τεχνογνωσία της αυτοκινητοβιομηχανίας των ΗΠΑ για την κατασκευή περισσότερων ανεμιστήρων. Η GM δήλωσε ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποιο επιπλέον εργοστασιακό χώρο για να κατασκευάσει νοσοκομειακούς ανεμιστήρες

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Elon Musk, μέσω Twitter, ανακοίνωσε το Σάββατο ότι είχε μιλήσει με τη Medtronic για την κατασκευή ανεμιστήρων. Η Medtronic δήλωσε νωρίτερα την εβδομάδα ότι θα υπερδιπλασιάσει την ικανότητά της να παράγει και να τροφοδοτεί ανεμιστήρες για να καταπολεμήσει την παγκόσμια πανδημία, με τα μηχανήματα να διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο βοηθώντας τους ασθενείς με αναπνευστικές λειτουργίες.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.