Η Volvo Trucks παρουσίασε μια νέα λειτουργία ασφαλείας, Distance Alert, η οποία διευκολύνει τους οδηγούς φορτηγών να διατηρούν απόσταση ασφαλείας από το προπορευόμενο όχημα και να αποφεύγουν κρίσιμες καταστάσεις. Τα ατυχήματα στα οποία ένα όχημα πέφτει επάνω στο προπορευόμενο, αποτελούν περίπου το 20% όλων των σοβαρών συγκρούσεων στις οποίες συμμετέχουν φορτηγά.

“Συχνά τα ατυχήματα αυτού του είδους προκαλούνται από έλλειψη προσοχής και την υπερβολικά μικρή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα. Το Distance Alert προειδοποιεί τους οδηγούς με κόκκινο φως στον ανεμοθώρακα μόλις το φορτηγό πλησιάσει πολύ κοντά στο προπορευόμενο όχημα και στις περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να προληφθεί η σύγκρουση”  λέει ο Carl Johan Almqvist, Traffic and Product Safety Director της Volvo Trucks. Το σύστημα Distance Alert αποτελεί μέρος της πιο πρόσφατης έκδοσης του συστήματος υποστήριξης οδήγησης της Volvo Trucks, Προειδοποίηση σύγκρουσης με το φρένα κινδύνου, η οποία έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους οδηγούς να αποτρέψουν ατυχήματα σε διάφορα στάδια. Αν το Distance Alert δεν φέρει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, χρησιμοποιείται μια ενδεικτική λυχνία που αναβοσβήνει και ένας ηχητικός συναγερμός για την προειδοποίηση του οδηγού. Τέλος, ενεργοποιείται το προηγμένο φρένο έκτακτης ανάγκης. Όλα αυτά συμβαίνουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Η νέα λειτουργία προορίζεται για χρήση σε κύριες οδούς εκτός πόλεων και ενεργοποιείται σε ταχύτητες άνω των 60 km / h, εκτός εάν χρησιμοποιείται το σύστημα ελέγχου ταχύτητας. Με τον ίδιο τρόπο όπως οι άλλες λειτουργίες του συστήματος προειδοποίησης σύγκρουσης, το Distance Alert χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό τεχνολογιών κάμερας και ραντάρ για τον υπολογισμό της απόστασης και τον εντοπισμό αντικειμένων στο δρόμο. “Με τη συνεχή βελτίωση των συστημάτων ενεργητικής ασφάλειας στα φορτηγά μας, δίνουμε στους οδηγούς καλύτερους τρόπους μείωσης των κινδύνων που διατρέχουν οι ίδιοι και οι άλλοι χρήστες του οδικού δικτύου. Το Distance Alert είναι ένα από τα πολλά παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο η τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει τους καλούς οδηγούς να γίνουν ακόμα καλύτεροι.” “Για τις εταιρείες μεταφορών, η επένδυση στην ασφάλεια έχει νόημα όχι μόνο για την προστασία των ανθρώπων αλλά και για την εξοικονόμηση χρημάτων. Μερικά από τα αναμενόμενα οφέλη είναι τα χαμηλότερα έξοδα ασφάλισης και επισκευών και οι λιγότεροι χρόνοι απρογραμμάτιστης διακοπής. Επιπλέον, το ασφαλές στυλ οδήγησης γενικά συμβάλλει στην οικονομία καυσίμου. Ο συνδυασμός καλά εκπαιδευμένων και συνειδητοποιημένων για την ασφάλεια οδηγών και των ασφαλέστερων φορτηγών ωφελεί τους πάντες”, λέει ο Carl Johan Almqvist.

Χαρακτηριστικά:

  • Η λειτουργία Distance Alert είναι διαθέσιμη στα Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM και Volvo FMX που κατασκευάστηκαν από την εβδομάδα 23 του 2018. Τα φορτηγά πρέπει επίσης να είναι εξοπλισμένα με σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης της Volvo Trucks.
  • Το σύστημα Distance Alert έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τους οδηγούς φορτηγών να διατηρούν ασφαλέστερη απόσταση από το προπορευόμενο όχημα.
  • Εάν διαπιστωθεί ότι τα οχήματα είναι πλησιέστερα από το επιλεγμένο χρονικό διάστημα 1,5 έως 3,5 δευτερολέπτων, εμφανίζεται κόκκινο φως στο παρμπρίζ. Εάν ο οδηγός δεν επιβραδύνει, ενεργοποιείται το σύστημα προειδοποίησης σύγκρουσης και εκπέμπει ακουστικά και οπτικά σήματα αυξανόμενης έντασης. Μετά από αυτό, εφαρμόζεται το προηγμένο φρένο κινδύνου.
  • Η προειδοποίηση σύγκρουσης με φρένα κινδύνου της Volvo Trucks διατίθεται στα μοντέλα Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE και Volvo FL.

 

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.