Η κινεζική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων Byton, που θα αρχίσει να δραστηριοποιείται στα τέλη αυτής της χρονιάς παρουσίασε το πρώτο της πρωτότυπο SUV στην έκθεση CES, την μεγάλη έκθεση ηλεκτρονικών στο Λας Βέγκας. Το πρωτότυπο Byton M-Byte, που εμφανίστηκε στα ΜΜΕ πέρυσι, φέτος εξελίχθηκε περισσότερο και βρίσκεται ήδη πολύ κοντά στην παραγωγή. Πήρε έγκριση τύπου και θα αρχίσει να πωλείται, στην Κινεζική αγορά, προς τα τέλη του 2019. Ένα premium ηλεκτρικό SUV που θα αρχίσει να πωλείτε από το 2020 και στις ΗΠΑ θα κοστίζει περίπου 45.000 δολάρια. Αυτό όμως που εντυπωσιάζει περισσότερο δεν είναι άλλο από το ταμπλό του. Οι κατασκευαστές του το αποκαλούν Shared Experience Display με τις διαστάσεις του να φθάνουν τις 48 ίντσες όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες. Επίσης μια οθόνη 8 ιντσών στην κονσόλα και μια 7 ιντσών ενσωματωμένη στο κεντρικό τμήμα του τιμονιού, ακριβώς πάνω από τον αερόσακο, θα μπορούν να ελέγχουν όλα τα συστήματα της μεγάλης οθόνης.

Παράλληλα οι τεχνικές προδιαγραφές περιλαμβάνουν διαμοιρασμό της πραγματικά τεράστιας οθόνης ώστε ο οδηγός να λαμβάνει την πληροφόρηση που θέλει και ο συνοδηγός με τους επιβάτες να εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του συστήματος infotainment. Η οθόνη υποστηρίζει πλήρη διασύνδεση (5G με ταχύτητα έως 10 gigabytes/sec) με φορητές συσκευές, μια σειρά από apps, απεικονίζει τα πρόσωπα των πίσω επιβατών για καλύτερη επικοινωνία του οδηγού, υποστηρίζει αναγνώριση οδηγών/χρηστών για να ξεκλειδώνει τις πόρτες και για να προσαρμόζει τα πάντα στο προφίλ τους, ενώ στο τιμόνι είναι ενσωματωμένη μία μικρή οθόνη 8 ιντσών με όλες τις πληροφορίες για το όχημα και την διαδρομή.Στις άκρες της πάντως θα προβάλλονται οι εικόνες από τις κάμερες που υπάρχουν στη θέση των εξωτερικών καθρεφτών.

Σύμφωνα με την εταιρεία αναμένεται να υπάρχουν δύο εκδοχές, μία βασική με έναν ηλεκτροκινητήρα των 272 ίππων στον πίσω άξονα και μία τετρακίνητη με δύο κινητήρες και συνδυαστική ισχύς στα 476 PS. Η αυτονομία θα ξεκινά από τα 400 km (θα υπάρχει και επιλογή για μεγαλύτερη μπαταρία που θα δίνει πάνω από 500 km) και η Byton σημειώνει πως πρόκειται για μετρήσεις σε πραγματικές συνθήκες κίνησης.

Το μήκος του πρώτου δείγματος της Byton φτάνει τα 4,85 m, το πλάτος τα 1,94 m και το ύψος τα 1,65 m, ενώ το σύνολο τονίζουν οι τεράστιοι τροχοί 22 ιντσών. Το μοντέλο θα διαθέτει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 3, ενώ πολύ σύντομα θα μπορεί να αναβαθμιστεί και σε επίπεδο 4.

Άξιο αναφοράς είναι και το ότι πίσω από την τεχνολογική εξέλιξη του Byton υπάρχει ο Carsten Breitfled, πρώην στελέχος της BMW και υπεύθυνος στο τμήμα ηλεκτρικών και υβριδικών μοντέλων «i».

Δείτε το βίντεο εδώ:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Ka7UDKw9JH8[/embedyt]

 

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.