Επιστολή στην Υπουργό Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Ζέτα Αιμιλιανίδου, με κοινοποίηση στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Νουρή και στον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομο Προδρόμου, απέστειλε την Τρίτη (14/04) η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ).

Στην επιστολή προς την Υπουργό γίνεται ενημέρωση για τα εργασιακά προβλήματα που προκλήθηκαν στον χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας, ως αποτέλεσμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Οι περιορισμοί που τέθηκαν και η άμεση διακοπή όλων των αθλητικών γεγονότων είχαν ως συνέπεια σημαντικός αριθμός επαγγελματιών δημοσιογράφων του αθλητικού ρεπορτάζ να έχουν τεθεί στο Σχέδιο Αναστολής Εργασιών, ιστοσελίδα να έχει αναστείλει εντελώς τη λειτουργία της και αριθμός δημοσιογράφων να έχει δεχθεί μειώσεις στις απολαβές του. Επίσης, η παύση κάθε αθλητικής δραστηριότητας είχε ως αποτέλεσμα πάνω από 75 δημοσιογράφοι να απωλέσουν άμεσα -από τα μέσα Μαρτίου και με άγνωστο χρονικό ορίζοντα- το εισόδημά τους από τις περιγραφές των αγώνων για τηλεόραση και ραδιόφωνο.

Η ΕΑΚ ζήτησε εν κατακλείδι με την επιστολή της όπως η κυβέρνηση εξετάσει το ενδεχόμενο περαιτέρω οικονομικής στήριξης όλων των ΜΜΕ και ειδικά των εντύπων, που επλήγησαν ιδιαίτερα από την κρίση, υιοθετώντας έτσι και τις εισηγήσεις της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) προς την κυβέρνηση με τη δική της επιστολή ημερ. 13 Απριλίου.

Πέραν των πιο πάνω, η ΕΑΚ ενημερώθηκε από την ΕΣΚ για τη θετική εξέλιξη της Τρίτης (14/04) με την επικοινωνία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με τον πρόεδρο της ΕΣΚ κ. Γιώργο Φράγκο και την υπόσχεση του ΠτΔ για πρόσθετη στήριξη στα ΜΜΕ. Η ΕΑΚ και η ΕΣΚ -η οποία είναι το συνδικαλιστικό όργανο όλων των δημοσιογράφων- βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία από τα μέσα Μαρτίου, με αλληλοενημέρωση και συντονισμό.

Από ’κεί και πέρα, το Δ.Σ. της ΕΑΚ βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους αρχισυντάκτες των αθλητικών ΜΜΕ, για άμεση καταγραφή της κατάστασης στον χώρο, με σκοπό τη στήριξη των μελών όπου αυτό απαιτείται.

Με την ευκαιρία, η ΕΑΚ ευχαριστεί θερμά τους νομικούς της συμβούλους κ. Γιάννη Ιωάννου και κ. Μιχάλη Ιωάννου, οι οποίοι έθεσαν τους εαυτούς τους αφιλοκερδώς στη διάθεση των μελών της ΕΑΚ, στις περιπτώσεις που οι τελευταίοι χρειάζονται νομική συμβουλή απόρροια των εξελίξεων της κρίσης του κορωνοϊού.

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.