BMW Σειράς 8:

BMW 8 SERIESΞεκινά η παραγωγή για τρία νέα μοντέλα της οικογένειας BMW Σειράς 8 στο Εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing: πρόκειται για τη νέα BMW Σειρά 8 Gran Coupé, τη νέα M8 Competition Coupé και τη νέα M8 Competition Cabrio. Αυτό ανεβάζει το συνολικό αριθμό των εκδόσεων πολυτελών σπορ coupé που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Κάτω Βαυαρίας σε πέντε, με το έκτο μέλος της οικογένειας ήδη να διαφαίνεται στον ορίζοντα: Η BMW M8 Gran Coupé θα γιορτάσει επίσης την παγκόσμια πρεμιέρα της αργότερα μέσα στη χρονιά, ενώ το εργοστάσιο του Dingolfing προάγεται σε πρωταρχική μονάδα παραγωγής πολυτελών οχημάτων της μάρκας BMW που συνεχίζει την προϊοντική της επέλαση σε αυτή την κατηγορία της αγοράς.

BMW 8 SERIESΗ νέα BMW Σειρά 8 Gran Coupé προσφέρει τα καλύτερα δύο κόσμων. Το τετράθυρο μοντέλο είναι ένα γνήσιο σπορ αυτοκίνητο που συνδυάζει ευρυχωρία στο πίσω τμήμα με όλα τα πλεονεκτήματα ενός πολυτελούς sedan. Η Gran Coupé είναι 231 mm μακρύτερη και 61 mm ψηλότερη από το απλό Coupé. Ο φαρδύτερος κατά 28 mm πίσω άξονας θέτει ένα νέο ρεκόρ παραγωγής: Κανένα άλλο όχημα μάρκας BMW δεν έχει φαρδύτερο πίσω άξονα.

Η πανοραμική κρυστάλλινη ηλιοροφή, που διατίθεται αποκλειστικά για τη νέα BMW Σειρά 8 Gran Coupé, δημιουργεί μία συνεχόμενη διάφανη επιφάνεια από το εμπρός μέχρι το πίσω παρμπρίζ. Για να επιτυγχάνεται άριστη ενσωμάτωση στην οροφή του οχήματος, αυτή τοποθετείται ήδη από το βαφείο. Ωστόσο, το πρόσθετο βάρος της τετράθυρης έκδοσης, περίπου 70 kg πλέον της BMW Σειράς 8 Coupé, είναι μέτριο – χάρη σε ένα ευφυές μίγμα υλικών, με πόρτες και πτέρυγες από αλουμίνιο και κάλυμμα πορτμπαγκάζ από πλαστικό SMC.

BMW 8 SERIESΗ άψογη ισορροπία μεταξύ επιδόσεων και κορυφαίας άνεσης σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων γίνεται καλύτερα αντιληπτή στα πίσω καθίσματα της νέας BMW Σειράς 8 Gran Coupé. Τα πίσω καθίσματα είναι σχεδιασμένα ως ανεξάρτητα, με δύο ενσωματωμένα προσκέφαλα.

Η νέα BMW Σειρά 8 Gran Coupé θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Dingolfing, στην ίδια γραμμή παραγωγής με τις BMW Σειρά 5, Σειρά 7 και τις υπόλοιπες εκδόσεις της Σειράς 8. Η Gran Coupé αναμένεται να έχει τη μερίδα του λέοντος στην παραγωγή της BMW Σειράς 8, συγκεντρώνοντας το μισό και πλέον όγκου της συνολικής παραγωγής της Σειράς 8. Το πολυτελές σπορ coupé αποδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλές στις ΗΠΑ, όπου εκτιμάται ότι θα διεκδικήσει σχεδόν το ένα τρίτο των πωλήσεων, με 2η και 3η αντίστοιχα την περιοχή της Μ. Ανατολής και την αγορά της Μ. Βρετανίας.

Οι τρεις εκδόσεις κινητήρων που θα διατίθενται για τη νέα BMW Σειρά 8 Gran Coupé από το φθινόπωρο του 2019 που θα λανσαριστεί στην αγορά αντανακλούν τον πολυδιάστατο χαρακτήρα του τετράθυρου πολυτελούς coupé. Εκτός από τον κορυφαίο της γκάμας οκτακύλινδρο βενζινοκινητήρα 4.4 L (530 hp) και έναν  εξακύλινδρο σε σειρά diesel 320 hp με εντυπωσιακή ροπή, ένας υψηλόστροφος 3.0 L εξακύλινδρος σε σειρά βενζινοκινητήρας με μέγιστη ισχύ 340 hp διατίθεται τώρα για πρώτη φορά.

 

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.