Mercedes – Αστυνομία:

CIC - MERCEDES BENZ Odiki AsfaleiaΜέσα στους πρώτους επτά μήνες του 2019 έχουν σημειωθεί 23 τροχαία δυστυχήματα, λόγω των οποίων έχουμε ήδη θρηνήσει στην Κύπρο 23 νεκρούς. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, η CiC Mercedes-Benz, ένας κοινωνικά υπεύθυνος οργανισμός, προχωρά άμεσα σε εκστρατεία ενδυνάμωσης της οδικής συνείδησης με στόχο τη μείωση των θυμάτων στην άσφαλτο.

Η απερίσκεπτη, και κατά συνέπεια επικίνδυνη, οδήγηση, δεν είναι κάτι που γίνεται πάντα συνειδητά. Είναι πολλές οι φορές που νομίζουμε ότι δεν θα συμβεί σε μας, ότι δεν πειράζει αν παραβιάσουμε μία και μοναδική φορά τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ότι το να στείλουμε ένα μήνυμα με το κινητό μας τηλέφωνο μας απασχολεί για ένα και μόνο δευτερόλεπτο κι έτσι δεν πειράζει. Είναι πολλές οι φορές που χρησιμοποιούμε κάποιες από αυτές τις δικαιολογίες ή άλλες παρόμοιες, για να πείσουμε τους γύρω μας αλλά και τους εαυτούς μας ότι δεν κάναμε κάτι λάθος. Κάθε φορά όμως που παραβιάζουμε τον Κ.Ο.Κ. θέτουμε τον εαυτό μας και τους άλλους σε κίνδυνο.

CIC - MERCEDES BENZ Odiki AsfaleiaΠάνω σε αυτό το αληθινό και κοινό για όλους δεδομένο, βασίζεται η κοινωνική εκστρατεία της CiC Mercedes-Benz. Με ραδιοφωνικά μηνύματα, outdoors και παρουσία στον διαδικτυακό κόσμο, η εκστρατεία αυτή έχει σκοπό να αφυπνίσει τους οδηγούς όλων των ηλικιών, να μας «δείξει» τον εαυτό μας στον καθρέφτη και να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι οι πράξεις που κάνουμε καθημερινά μπορεί, δυστυχώς, να αποβούν μοιραίες τόσο για εμάς αλλά και για τους γύρω μας.

Σε απόλυτη συνεργασία με την Αστυνομία Κύπρου, η εκστρατεία θα ξεδιπλωθεί σε τρεις φάσεις, με πληθώρα ενεργειών που όλες αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τα θέματα οδικής ασφάλειας. Η εκστρατεία θα συνεχιστεί και το 2020, καθώς η CiC Mercedes-Benz αναγνωρίζει τη σοβαρότητα του θέματος και δεν το αντιμετωπίζει σαν μια παροδική καμπάνια. Εξάλλου, δεν θα υπήρχε καλύτερος υποστηρικτής και εμπνευστής αυτής της καμπάνιας από μια αξιόπιστη διεθνή αυτοκινητοβιομηχανία που εργάζεται αέναα για αυτοκίνητα με εξελιγμένη τεχνολογία, καθιστώντας ολοένα και πιο ασφαλή την οδήγηση.

Ο κος Αλέξης Άννινος, Διευθύνων Σύμβουλος της CiC, αποκλειστικού διανομέα  της Mercedes-Benz στην Κύπρο, θεωρεί το ζήτημα ζωτικής σημασίας και άκρως επείγον. Σύμφωνα με τα δικά του λόγια «Πρέπει, επιτέλους, να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας και να συνειδητοποιήσουμε ότι οι επικίνδυνοι οδηγοί δεν είναι μια ειδική κατηγορία του πληθυσμού, αλλά είμαστε, εν δυνάμει, όλοι μας. Γιατί όλοι, όταν οδηγούμε έχουμε ευθύνη».

 

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.