Bmw – Mercedes

MERCEDES-BENZ VISION EQSΠραγματικά ξέφυγαν οι κραταιές γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες στον τομέα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Και δεν μιλάμε για μικρά και μικρομεσαία μοντέλα, αλλά για τις ναυαρχίδες τους!.

H Mercedes-Benz παρουσίασε πρόσφατα το πρωτότυπο Vision EQS που αποτελεί τον προπομπό της ηλεκτρικής S Class. Πολύ σύντομα θα περάσει τις γραμμές παραγωγής. Ένα πρωτοποριακό μοντέλο με τεχνολογία αιχμής, μοναδικό σχεδιασμός και χρήση εξωτικών υλικών στην κατασκευή του. Η βάση για δυναμική απόδοση και ασφάλεια υψηλού επιπέδου προέρχεται από την ηλεκτρική κίνηση και στους τέσσερεις τροχούς με μετατόπιση ροπής μεταβλητού άξονα και μια μπαταρία τοποθετημένη βαθιά στο δάπεδο του οχήματος μεταξύ των αξόνων. Χάρη στην συνολική απόδοση των 470 ίππων και την  άμεση στα 760 Nm, το EQS VISION επιταχύνει από 0-100 km / h σε λιγότερο από 4,5 δευτερόλεπτα. Και δεν είναι μόνο η απόδοση εντυπωσιακή, καθώς η εξαιρετική ενεργειακή απόδοση θέτει επίσης πρότυπα.

MERCEDES-BENZ VISION EQSΩς αποτέλεσμα, χάρη σε μια έξυπνη επιχειρησιακή στρατηγική, το show car έχει άνετο εύρος λειτουργίας μέχρι 700 χλμ. Όμως οι γερμανοί της Mercedes φαίνεται να προχωρούν ακόμα ένα βήμα παραπέρα. Οι φήμες που κυκλοφορούν τους θέλουν να παρουσιάζουν στο εγγύς μέλλον και μια EQS σε έκδοση AMG. Ο ανταγωνιστής της νέας Tesla Model S Plaid λέγεται ότι θα αποδίδει περισσότερους από 608 ίππους και 900 Nm ροπής, με την κίνηση να διοχετεύεται στο δρόμο μέσω ενός νέου συστήματος τετρακίνησης. Θα φτάνει τα εκατό χιλιόμετρα από στάση σε λιγότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα και η τελική της θα ξεπερνά τα 250 km/h. Η μεγάλη μπαταρία ιόντων λιθίου των 100 kWh θα προσφέρει αυτονομία σε κύκλο WLTP σχεδόν 692 χιλιόμετρα με μια φόρτιση.

Bmw 7 seriesΑπό τη μεριά της η BMW ετοιμάζει την i7 σαν τη δική της πρόταση στην premium κατηγορία των ηλεκτρικών μοντέλων. Ήδη από το 2019 άρχισαν να παρουσιάζονται στο διαδίκτυο οι πρώτες επεξεργασμένες εικόνες για την ηλεκτρική «εφτάρα», όμως η BMW επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται στα σκαριά η αμιγώς ηλεκτρική i7. Και μάλιστα δεν θα βασίζεται στο γνωστό καλούπι της σειράς 7 που όλοι ξέρουμε. Το ηλεκτρικό μοντέλο, θα έχει αυτονομία μέχρι και 600 χιλιόμετρα και αναμένεται να κάνει την πρώτη της παρουσία στην αγορά όχι νωρίτερα από το 2022. Δεν έχουν ανακοινωθεί οτιδήποτε στοιχεία αναφορικά με τα ηλεκτρικά σύνολα και τις επιδόσεις τους.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.