Τρομάζει το MG Cyberster Concept!

Το MG Cyberster στοχεύει περισσότερο στο να μας τρομάξει, παρά να μας εντυπωσιάσει! Φυσικά, μετά από τον αρχικό τρόμο που προκαλεί η μάσκα του μπροστά, έρχεται και ο εντυπωσιασμός για αυτό το, καθόλου τυπικό, MG! Και αν θυμίζει και λίγο «Batman» η όλη φάση, τότε πρέπει να σας πούμε πως ο σχεδιαστής του Cyberster ονομάζεται Carl Gotham!

MG Cyberster ConceptΤο concept αυτό έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Σαγκάη μετά την κυκλοφορία των πρώτων ψηφιακών του εικόνων πέρυσι από τη μητρική εταιρεία SAIC. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του ο σχεδιασμός της επικεντρώνεται στην αεροδυναμική απόδοση (έστω και καμπριολέ…).  Ξεχωρίζει η μεγάλη μπροστινή μάσκα, τα φωτιστικά σώματα στην προέκταση των φτερών αλλά και οι τεράστιοι τροχοί που δεν αφήνουν καθόλου χώρο στους θόλους. Μαζί και ένα διαφανές πάνελ «mohawk» για τον μπροστινό ανεμοθώρακα. Φυσικά, όλα αυτά είναι στοιχεία που δεν αναμένεται να περάσουν αυτούσια στη γραμμή παραγωγής… αν τελικά περάσει στην παραγωγή.

MG Cyberster ConceptΤο εσωτερικό είναι ένα εντυπωσιακό μείγμα λευκού, μπλε-γκρι και κόκκινου με ψηφιακό πίνακα οργάνων και μια γενική αίσθηση ότι θα βγήκε απευθείας από την ταινία επιστημονικής φαντασίας The Fifth Element. Παράλληλα, θα παρέχει και συνδεσιμότητα 5G.

To Cyberster είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με εμβέλεια 800 χιλιομέτρων και χρειάζεται μόλις τρία δευτερόλεπτα για τα εκατό χιλιόμετρα από στάση.

MG Cyberster ConceptΟ Carl Gotham, επικεφαλής σχεδιασμού, δήλωσε ότι το Cyberster είναι «μια τολμηρή δήλωση που εξετάζει έντονα το μέλλον της MG, αγγίζοντας την κληρονομιά μας, αλλά και βασίζεται στην τεχνολογία αιχμής και στον προηγμένο σχεδιασμό μας».

TOP 10 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.