Τρία αυτοκίνητα που «γεννήθηκαν» μέσα από τους αγώνες

Όταν εξελίσσει μια εταιρεία ένα αυτοκίνητο για να κυριαρχήσει σε πίστες ή στις ειδικές διαδρομές, πολλές φορές βλέπουμε τεχνολογίες τους να καταλήγουν σε μοντέλα που οδηγούμε στο δρόμο! Όπως ο εξοπλισμός των αθλητών, που πωλείται στο κοινό, έτσι και αυτά τα αυτοκίνητα βρέθηκαν στις βιτρίνες του κόσμου. Μέσα από την διαδικασία του homologation, οι εταιρείες παίρνουν την έγκριση για να τρέξουν τα μοντέλα τους σε αγώνες, ενώ δημιουργούν και μερικά για τον δρόμο! Είναι όμως και αυτά τα τρία μοντέλα που δημιουργήθηκαν ανάποδα, δηλαδή αντί το αγωνιστικό να τιμά το αυτοκίνητο παραγωγής, αυτά δημιουργήθηκαν για να τιμήσουν τα αγωνιστικά!

Renault Clio Williams

RENAULT CLIO WILLIAMSΤο πρώτο από τα τρία είναι ένα μικρό γαλλικό hatchback! Στα μέσα της δεκαετίας του 90 η Renault παρείχε κινητήρες στην ομάδα της Williams στην Φόρμουλα Ένα, κατακτώντας και το πρωτάθλημα κατασκευαστών το 1996 και 1997, αλλά και οδηγών με τους Damon Hill (1996) και Jacques Villeneuve (19-97). Για να τιμήσουν αυτές τις επιτυχίες, κυκλοφόρησε το Renault Clio Williams, που σίγουρα δεν ήταν αγωνιστικό αλλά αποτελεί και αυτό μέρος της όμορφης αγωνιστικής ιστορίας των Γάλλων.

Δείτε το επόμενο

Subaru WRX STi 22B

1
2
3
Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.