Το Volvo Cars Safety Center γιορτάζει τα 20 χρόνια του στην υπηρεσία της ασφάλειας

Φέτος, το Volvo Cars Safety Center, το εργαστήριο δοκιμών σύγκρουσης της Volvo, γιορτάζει τα 20ά του γενέθλια.

VOLVO CARS SAFETY CENTERΑπό τη στιγμή που εγκαινιάστηκε από τον Σουηδό βασιλιά, το 2000, έως και σήμερα παραμένει ένα από τα πιο προηγμένα εργαστήρια δοκιμών σύγκρουσης στον κόσμο. Ρόλος του είναι να «οδηγεί» σε σύγκρουση ένα εντελώς καινούργιο Volvo κάθε μέρα κατά μέσον όρο. Και μέχρι σήμερα, έχει καίρια σημασία στο να εγγυάται την ηγετική θέση της Volvo Cars στην ασφάλεια αυτοκινήτων. Το Safety Centre βοηθά τους μηχανικούς της Volvo Cars να οδηγούν τις εξελίξεις στην ασφάλεια και να αντλούν γνώση από πραγματικά ατυχήματα. Συμβάλλει στην υλοποίηση του στόχου της εταιρείας, που προβλέπει ένα μέλλον στο οποίο κανείς δεν θα χάνει τη ζωή του ή θα τραυματίζεται σοβαρά μέσα σε ένα νέο Volvo.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της VOLVO

VOLVO CARS SAFETY CENTERΤο εργαστήριο δοκιμών σύγκρουσης Volvo Cars Safety Centre είναι μία πολυλειτουργική εγκατάσταση που επιτρέπει στους μηχανικούς ασφαλείας της Volvo Cars να αναδημιουργούν αμέτρητα κυκλοφοριακά σενάρια και ατυχήματα και να εκτελούν δοκιμές που υπερβαίνουν κατά πολύ όσα απαιτούν οι κανονισμοί. Το εργαστήριο διαθέτει δύο διαδρόμους δοκιμών, με μήκος 108 και 154 μέτρα. Ο πιο μικρός από τους δύο είναι κινητός και μπορεί να τοποθετηθεί σε γωνίες από 0 έως 90 μοίρες, ώστε να πραγματοποιούνται crash test σε διαφορετικές γωνίες και ταχύτητες, αλλά και να εξομοιώνονται συγκρούσεις ανάμεσα σε δύο κινούμενα αυτοκίνητα. Τα αυτοκίνητα μπορεί να συγκρουστούν σε ταχύτητες έως και 120 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα 10 best sellers αυτοκίνητα όλων των εποχών

VOLVO CARS SAFETY CENTERΣτον εξωτερικό χώρο, γίνονται διάφορες άλλες δοκιμές, όπως συγκρούσεις με ανατροπή και εκτροπή εκτός δρόμου, όπου τα αυτοκίνητα ρίχνονται με υψηλές ταχύτητες σε ένα χαντάκι. Μέσα στον κύριο χώρο, μία τεράστια μπαριέρα συγκρούσεων χρησιμοποιείται σε διάφορες πλευρικές, μετωπικές και οπίσθιες συγκρούσεις. Το βάρος της είναι εντυπωσιακό, 850 τόνοι, αλλά αν χρειαστεί μπορεί να μετακινηθεί σε διαφορετικά σημεία με τη χρήση ειδικών μηχανισμών. Επιπλέον, υπάρχει ένα πλήθος από άλλες σταθερές και κινούμενες μπαριέρες που χρησιμοποιούνται σε crash test, συμπεριλαμβανομένης μιας δομής που μοιάζει με άλκη, η οποία προσομοιώνει ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται παρόμοια ζώα.

Κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων, στο αυτοκίνητο, στα ανδρείκελα δοκιμών και στις μπαριέρες τοποθετούνται αισθητήρες που επιτρέπουν στους μηχανικούς της Volvo Cars να καταγραφούν ολόκληρη την αλυσίδα συμβάντων με λεπτομέρειες. Δεκάδες κάμερες υψηλής ευκρίνειας καταγράφουν επίσης το crash test από κάθε πιθανή γωνία.  Όλα τα δεδομένα που προκύπτουν από αυτές τις δοκιμές χρησιμοποιούνται στη συνέχεια από τους μηχανικούς της Volvo για να αναπτύξουν πιο ασφαλή αυτοκίνητα.

Volvo S90 Small Overlap Crash TestΚαθώς η εταιρεία προχωρά στην κατεύθυνση ενός πλήρως ηλεκτρικού μέλλοντος, τα τελευταία έτη το Volvo Cars Safety Center έχει προετοιμαστεί με τον κατάλληλο εξοπλισμό για την ασφαλή διενέργεια δοκιμών σύγκρουσης και με ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.