Το Škoda Enyaq RS iV επιτυγχάνει δύο ρεκόρ Guiness

Η Škoda σημείωσε δύο επίσημα παγκόσμια ρεκόρ drift στον πάγο με το Enyaq RS iV SUV, το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό σπορ μοντέλο της μάρκας. Τα ρεκόρ για το «Μεγαλύτερο συνεχόμενο drift οχήματος στον πάγο» και το «Μεγαλύτερο συνεχόμενο drift οχήματος στον πάγο με ηλεκτρικό αυτοκίνητο», επαληθεύτηκαν από την GUINNESS WORLD RECORDS.

Skoda ENYAQ RS IV Drifting UNICARS SKODA CYPRUSΤα ρεκόρ επιτεύχθηκαν από τον δημοσιογράφο αυτοκινήτου Richard Meaden σε μια κυκλική διαδρομή περιφέρειας 188,496 μέτρων, πάνω στην παγωμένη λίμνη Stortjärnen κοντά στο Östersund της Σουηδίας, την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της SKODA

Το πρώτο ρεκόρ που έσπασε η Škoda στη λίμνη Stortjärnen ήταν για το μεγαλύτερο συνεχόμενο drift οχήματος στον πάγο. Οδηγώντας το SUV Skoda Enyaq RS iV που κυκλοφόρησε πρόσφατα, ο Richard Meaden σημείωσε ένα νέο επίσημο ρεκόρ κρατώντας το αυτοκίνητο σε ελεγχόμενη ολίσθηση για περισσότερα από 15 λεπτά και συνολικά 7,351 χλμ. Το drift του Meaden ξεπέρασε το προηγούμενο ρεκόρ των 6,231 km, που είχε σημειωθεί στην Κίνα το 2022. Καταρρίπτοντας το πρώτο ρεκόρ, ο Meaden και το SUV της Škoda Enyaq RS iV, επικύρωσαν και ένα δεύτερο ρεκόρ για το «Μεγαλύτερο συνεχόμενο drift οχήματος στον πάγο με ηλεκτρικό αυτοκίνητο».

Skoda ENYAQ RS IV Drifting UNICARS SKODA CYPRUSΜε παρόντες έναν κριτή της GUINNESS WORLD RECORDS και τον διεθνή κριτή drifting David Kalas ως μάρτυρα, η Škoda σημείωσε το ρεκόρ την τέταρτη μέρα των προσπάθειών της στην συγκεκριμένη τοποθεσία, μετά από πολυάριθμες διαδρομές εξάσκησης με διαφορετικούς συνδυασμούς ελαστικών. Συνολικά 18 ώρες πλαγιολισθήσεων πραγματοποιήθηκαν επί πέντε πλήρεις ημέρες σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός έτσι ώστε να επιτευχθεί η τέλεια διαδρομή συνεχόμενου drift.

Το Enyaq RS iV SUV ανταπεξήλθε στις δύσκολες και εξαιρετικά απαιτητικές συνθήκες και κινήθηκε γύρω από τον κύκλο drift συνολικά 39 φορές κατά τη διάρκεια των 15 λεπτών και 58 δευτερολέπτων της προσπάθειας στην οποία έσπασε το ρεκόρ. Πέτυχε τελική ταχύτητα 48,69 km/h και ταξίδευε με 31,64 km/h στο πιο αργό σημείο του κύκλου της διαδρομής.

Skoda ENYAQ RS IV Drifting UNICARS SKODA CYPRUSΤο αυτοκίνητο παραγωγής που χρησιμοποιήθηκε για την ολοκλήρωση του ρεκόρ ήταν εξοπλισμένο με ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών. Τα ειδικά για την περίσταση ελαστικά Däckproffsen 245/35-R20 (προέρχονται από τη Michelin) που τοποθετήθηκαν στο μπροστινό μέρος είχαν 600 καρφιά των 5 mm, επιτρέποντας ακόμη καλύτερη πρόσφυση και έλεγχο στην παγωμένη επιφάνεια. Αντίστοιχα, τα ελαστικά Nokian Hakkapelitta 255/45-R20 που τοποθετήθηκαν στους πίσω τροχούς είχαν 300 καρφιά των 2 mm σε όλη την επιφάνεια του ελαστικού, τα οποία αποδείχτηκαν ο ιδανικός συνδυασμός στην επιφάνεια πάγου πάχους 40 cm.

Η κατάκτηση δύο νέων τίτλων στα παγκόσμια ρεκόρ GUINNESS επαναφέρει τη Škoda, τον νέο κάτοχο του ρεκόρ Richard Meaden και το λογότυπο «RS» στα βιβλία των ρεκόρ. Το 2011, ο Βρετανός οδηγός σημείωσε ένα ρεκόρ ταχύτητας για την Southern Californian Timing Association (SCTA) για ένα αυτοκίνητο παραγωγής 2,0 λίτρων, επιτυγχάνοντας ταχύτητα 227.080 mph. Οδηγώντας μια Octavia RS, που είχε εξελιχθεί από την Škoda στο Ηνωμένο Βασίλειο, κατάφερε να σημειώσει το εκπληκτικό ρεκόρ στις θρυλικές αλυκές Bonneville Salt Flats στις ΗΠΑ.

Δείτε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κυπριακής αγοράς (Τιμες/Εξοπλισμός) - electric cars cyprus - Σχεδίο Επιχορήγησης για την Αγορά Ηλεκτρικών Οχημάτων

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK