Το πρωτότυπο bZ4X θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό της Toyota

Με ένα πρωτότυπο SUV στο μέγεθος του RAV-4 η Toyota παρουσιάζει το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στη γκάμα της. Αυτό έγινε στο σαλόνι της Σαγκάη με το μοντέλο να περνά τις γραμμές παραγωγής την επόμενη χρονιά.

Toyota  bZ4XΘα πρέπει να αναφέρουμε ότι το στρατηγικό της πλάνο με την ονομασία Beyond Zero (bz, όπως και ο κωδικός του μοντέλου) θα συμπεριλαμβάνει δεκαπέντε περίπου μοντέλα με μηδενικούς ρύπους μέχρι το 2025.

Toyota  bZ4XΑυξημένη απόσταση από το έδαφος, μεγάλη μάσκα, στενά φωτιστικά σώματα και πολλές δυναμικές προεξοχές είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του εξωτερικού σχεδιασμού.

Toyota  bZ4XΠερισσότερο φουτουριστικό είναι το εσωτερικό με το ταμπλό να βρίσκεται πάνω από το ειδικά σχεδιασμένο τιμόνι το οποίο, όπως όλα δείχνουν, θα βρίσκεται στον προαιρετικό εξοπλισμό του μοντέλου. Το χώρο δεσπόζει μια μεγάλη touch-screen όπως και το περιστροφικό χειριστήριο για την επιλογή της κίνησης στη βάση της κεντρικής κονσόλας. Όπως έχει ανακοινώσει η Toyota, το μοντέλο αυτό βασίζεται στην πλατφόρμα e-TNGA η οποία έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Subaru. Δεν δόθηκαν οποιαδήποτε στοιχεία για τις μπαταρίες και το σύστημα κίνησης ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα ηλιακής φόρτισης.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

TOP 10: Τα 10 καλύτερα Drift Cars όλων των εποχών!

.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.