Το πρωτότυπο bZ4X θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό της Toyota

Με ένα πρωτότυπο SUV στο μέγεθος του RAV-4 η Toyota παρουσιάζει το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στη γκάμα της. Αυτό έγινε στο σαλόνι της Σαγκάη με το μοντέλο να περνά τις γραμμές παραγωγής την επόμενη χρονιά.

Toyota  bZ4XΘα πρέπει να αναφέρουμε ότι το στρατηγικό της πλάνο με την ονομασία Beyond Zero (bz, όπως και ο κωδικός του μοντέλου) θα συμπεριλαμβάνει δεκαπέντε περίπου μοντέλα με μηδενικούς ρύπους μέχρι το 2025.

Toyota  bZ4XΑυξημένη απόσταση από το έδαφος, μεγάλη μάσκα, στενά φωτιστικά σώματα και πολλές δυναμικές προεξοχές είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του εξωτερικού σχεδιασμού.

Toyota  bZ4XΠερισσότερο φουτουριστικό είναι το εσωτερικό με το ταμπλό να βρίσκεται πάνω από το ειδικά σχεδιασμένο τιμόνι το οποίο, όπως όλα δείχνουν, θα βρίσκεται στον προαιρετικό εξοπλισμό του μοντέλου. Το χώρο δεσπόζει μια μεγάλη touch-screen όπως και το περιστροφικό χειριστήριο για την επιλογή της κίνησης στη βάση της κεντρικής κονσόλας. Όπως έχει ανακοινώσει η Toyota, το μοντέλο αυτό βασίζεται στην πλατφόρμα e-TNGA η οποία έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Subaru. Δεν δόθηκαν οποιαδήποτε στοιχεία για τις μπαταρίες και το σύστημα κίνησης ενώ θα υπάρχει και η δυνατότητα ηλιακής φόρτισης.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

TOP 10: Τα 10 καλύτερα Drift Cars όλων των εποχών!

.