Το πρώτο ταξίδι με αυτοκίνητο έγινε με γυναίκα στο τιμόνι (VIDEO)

Πίσω από έναν πετυχημένο άντρα κρύβεται πάντα μια έξυπνη γυναίκα! Αυτό ταιριάζει γάντι στην ιστορία του αυτοκινήτου σε αυτό τον πλανήτη.

Όλα ξέρουμε τον Carl Benz σαν το άνθρωπο που στην ουσία εφηύρε το πρώτο αυτοκίνητο το 1885. Όμως, η Bertha Benz, η σύζυγος του Carl Benz, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο όλο εγχείρημα. Πριν ακόμα παντρευτούν, η Bertha χρηματοδότησε τον Carl με δικά της χρήματα για την επιχείρηση του. Το project είχε την ονομασία «horseless carriage» που μετά έγινε το «Benz Patent-Motorwagon». Ο Carl Benz, μπορεί να ήταν ιδιοφυία στη μηχανική αλλά όχι επιχειρηματίας. Τον ρόλο αυτό ανέλαβε η Bertha. Είδε από την αρχή τις δυνατότητες ενός μηχανοκίνητου οχήματος και με το επιχειρηματικό της μυαλό και το όραμα της για το μέλλον του αυτοκινήτου… έγινε η αρχή για το αυτοκίνητο που ξέρουμε σήμερα. Παράλληλα, έκανε υποδείξεις στο σύζυγο της για πολλές καινοτομίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της MERCEDES

Bertha Benz, η σύζυγος του Carl Benz,Η Bertha έκανε ίσως το πιο σημαντικό ταξίδι στην ιστορία του αυτοκινήτου. Χωρίς να πει οτιδήποτε στο σύζυγο της και αφήνοντας μόνο ένα σημείωμα, πήρε τους δύο γιούς της και ξεκίνησε να πάει από το Mannheim στο Pforzheim της Γερμανίας όπου ζούσε η μητέρα της. Μια απόσταση 56 χιλιομέτρων  που ήταν αδιανόητο να καλυφθεί με οτιδήποτε άλλο εκτός από άμαξα με άλογα. Έσπρωξαν το αυτοκίνητο μακριά από το σπίτι για να μην τους πάρει είδηση ο Carl και ξεκίνησαν το κινητήρα των 1.6 λίτρων (όπως θα δείτε και στο βίντεο, έκανε μεγάλο κρότο). Μόλις βρέθηκαν σε απόσταση, «πυροδότησαν» τον κινητήρα των 1,6 λίτρων (ενός κυλίνδρου) και ξεκίνησαν. Χωρίς χαραγμένους δρόμους και σήματα και με πολλά μηχανικά προβλήματα, η Bertha δεν τα έβαλε κάτω. Έφτασε στον προορισμό της λύνοντας κατά τη διάρκεια προβλήματα φρένων, υπερθέρμανσης, τροφοδοσίας και πολλά άλλα. Μεταξύ άλλων και τη δυσπιστία του κόσμου! Μόλις έφτασε έστειλε τηλεγράφημα στον Carl για το επίτευγμα της. Όμως με την επιστροφή της στο γκαράζ έδωσε σωρεία πληροφοριών για τη βελτίωση του τρίτροχου αυτοκινήτου.

Bertha Benz, η σύζυγος του Carl Benz,Και κάπως έτσι έγινε η πρώτη υπεραστική διαδρομή στον κόσμο με αυτοκίνητο.

Δείτε το βίντεο  εδώ:

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.