Το Hyundai IONIQ 5 υποψήφιο για Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022

Το IONIQ 5 επιλέχθηκε μεταξύ 39 μοντέλων που προτάθηκαν για το θεσμό COTY 2022 και θα ανταγωνιστεί έξι άλλα οχήματα για να αναδειχθεί ο τελικός νικητής. Αυτή η υποψηφιότητα κλείνει μια απολύτως επιτυχημένη χρονιά για το πρώτο μοντέλο της νέας μάρκας IONIQ της Hyundai. Παράλληλα, το IONIQ 5 ανακηρύχθηκε πρόσφατα Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς για το 2022, μόλις μισό χρόνο μετά την κυκλοφορία του.

Hyundai Ioniq 5 - Hyundai Cyprus - electric cars - autokinito.com.cy«Αυτή η τελευταία υποψηφιότητα για βράβευση, από έναν διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό όπως το COTY, υπογραμμίζει ακόμη περισσότερο ότι το IONIQ 5 είναι ένα εξαιρετικό και καινοτόμο ηλεκτρικό όχημα που ξεχωρίζει σε μια ανταγωνιστική κατηγορία» δήλωσε ο κ. Michael Cole, President και CEO της Hyundai Motor Europe. «Το IONIQ 5 πρωτοστατεί στη στρατηγική ηλεκτροκίνησης της Hyundai και προωθεί το όραμά μας για κινητικότητα μηδενικών εκπομπών δίνοντας στους πελάτες ακόμη περισσότερες επιλογές».

Το IONIQ 5 βασίζεται στην Electric Global Modular Platform (E-GMP), την πλατφόρμα του Hyundai Motor Group αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ δύο επιλογών μπαταριών – 58kWh ή 72,6 kWh – και κίνηση σε όλους τους τροχούς ή στους πίσω τροχούς. Η έκδοση με κίνηση στους πίσω τροχούς και 72,6 kWh διαθέτει μέγιστη αυτονομία 481 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση, σύμφωνα με τον WLTP.oles oi prosfores - όλες οι προσφορές Κυπρος - Cyprus car offers

Το IONIQ 5 προσφέρει ισχυρή απόδοση και εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση. Χάρη στην τεχνολογία φόρτισης 800 V και οι δύο επιλογές μπαταριών μπορούν να φορτιστούν από 10% έως 80% σε μόλις 18 λεπτά σε σταθμούς γρήγορης φόρτισης. Οι πελάτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία Vehicle to Load (V2L) για να τροφοδοτήσουν και να φορτίσουν οποιαδήποτε ηλεκτρονική συσκευή ενώ οδηγούν ή είναι σταθμευμένοι, όπως φορητούς υπολογιστές ή ηλεκτρονικά σκούτερ.

Δείτε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κυπριακής αγοράς (Τιμες/Εξοπλισμός) - electric cars cyprus - Σχεδίο Επιχορήγησης για την Αγορά Ηλεκτρικών Οχημάτων

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK