To EX30 είναι το νέο compact αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Volvo

Το νέο Volvo EX30 είναι το νέο μέλος στη γκάμα της Σουηδικής εταιρείας και αποτελεί το μικρότερο SUV στην ιστορία της μάρκας. Το ΕΧ30 αποτελεί ένα βασικό στρατηγικό πυλώνα στην πορεία της μάρκα προς την ηλεκτρική εποχή. Όπως είναι ήδη γνωστό, η Volvo στοχεύει, μέχρι τα μέσα αυτής της δεκαετίας, οι μισές από τις πωλήσεις της παγκόσμια να προέρχονται από αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα ενώ μέχρι το 2030 σχεδιάζει να διαθέτει στην αγορά μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Volvo EX30 CTC AUTOMOTIVE VOLVO CYPRUS ELECTRIC CARS Με το Volvo EX30, η εταιρεία περνά σε μία νέα, ταχέως αναπτυσσόμενη κατηγορία με πελάτες που αναζητούν αμιγώς ηλεκτρικά, μικρά premium SUV. Το πρακτικό του μέγεθος, η έξυπνη τεχνολογία που διαθέτει και τα υψηλά επίπεδα εξατομίκευσης, το Volvo EX30 είναι σχεδιασμένο για να απευθυνθεί σε ένα μεγάλο εύρος πελατών εκ των οποίων ο καθένας έχει τις δικές του προτιμήσεις, ανάγκες και τρόπο ζωής.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της VOLVO

Ενσωματώνει όλες τις σχεδιαστικές αξίες της Volvo σε ένα πιο μικρό μέγεθος. Το μακρύ μεταξόνιο, οι μεγάλοι τροχοί και οι πρόβολοι προσδίδουν κομψότητα και ισορροπία στην εξωτερική εμφάνιση. Είναι ξεκάθαρα ηλεκτρικό, με πρόσοψη που αποπνέει αυτοπεποίθηση, κλειστή μάσκα και προβολείς με ψηφιακή απεικόνιση ενώ θα διατίθεται με πέντε εξωτερικά χρώματα. Στοιχεία που προσδίδουν στο αυτοκίνητο χαρακτήρα και προσωπικότητα.

Το EX30 προσφέρεται με τρεις επιλογές στα συστήματα κίνησης και δύο διαφορετικούς τύπους μπαταριών. Εάν ο υποψήφιος αγοραστής διανύει αποστάσεις κυρίως μέσα στην πόλη προσφέρεται η επιλογή με έναν ηλεκτροκινητήρα με μπαταρία LFP. Η μπαταρία LFP χρησιμοποιεί τεχνολογία φωσφορικού σιδήρου λιθίου, είναι περισσότερο αποδοτική από πλευράς κόστους και απαιτεί λιγότερους πόρους για την παραγωγή της, κάτι το οποίο σημαίνει ότι αποτελεί την καλύτερη επιλογή εφόσον δεν χρειάζεστε τη μέγιστη αυτονομία.Volvo EX30 CTC AUTOMOTIVE VOLVO CYPRUS ELECTRIC CARS

Για μεγαλύτερη αυτονομία υπάρχει η έκδοση Single Motor Extended Range του EX30, με μπαταρία NMC για εκτεταμένη αυτονομία που φτάνει έως και 480 km ανάμεσα σε δύο φορτίσεις. Τέλος, εάν κάποιος χρειάζεται επιδόσεις από το EX30 τότε προσφέρεται η έκδοση Twin Motor Performance, στην οποία συνδυάζεται η μπαταρία NMC με έναν επιπλέον ηλεκτροκινητήρα. Αυτή η AWD εκδοχή του EX30 αποδίδει 428 ίππους και προσφέρει επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα.Volvo EX30 CTC AUTOMOTIVE VOLVO CYPRUS ELECTRIC CARS

Το EX30 προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στο εσωτερικό με τη Volvo να έχει εξοπλίσει το μοντέλο με ότι πιο σύγχρονο διαθέτει στους τομείς της άνεσης, της ασφάλειας και της συνδεσιμότητας. Η τεχνολογία αιχμής, που προέρχεται από μεγαλύτερα μοντέλα της γκάμας συνδυάζεται με τον καλύτερο τρόπο με το μελετημένου σκανδιναβικό design. Προσφέρει, μεταξύ άλλων, έξυπνες επιλογές αποθήκευσης αλλά και υψηλά επίπεδα εξατομίκευσης. Αυτά τα χαρακτηριστικά, μαζί με την προσαρμοστική εμπειρία χρήστη με μία και μόνο οθόνη, τις ενσωματωμένες εφαρμογές και υπηρεσίες Google και την πιο πρόσφατη έκδοση του συστήματος infotainment, αποτελούν στο σύνολό τους σήμα κατατεθέν του αυθεντικού design της Volvo.

Σύντομα το Volvo EX30 θα είναι διαθέσιμο για παραγγελίες ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένεται να φθάσουν στους εκθεσιακούς χώρους της CTC Automotive πριν το τέλος του χρόνου.

TOP 10: Δειτε τα ετοιμοπαραδοτα

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK