Τι περιλαμβάνει η συντήρηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου;

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπαίνουν για καλά στη ζωή μας και είναι φυσικό, το κοινό, να έχει όχι μόνο τους ενδοιασμούς του αλλά και άπειρες ερωτήσεις για τη νέα αυτή τάση στο χώρο του αυτοκινήτου.

TESLA MODEL YΈνα από τα σημαντικά θέματα που συζητούνται είναι φυσικά και η συντήρηση ενός ηλεκτρικού οχήματος. Η εταιρεία Tesla με ανάρτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της ενημερώνει το κοινό σχετικά με τη συντήρηση που χρειάζεται ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Αυτό που είναι σίγουρο είναι το ότι σε ένα ηλεκτρικό δεν υπάρχουν λάδια, οπόταν και αλλαγές λαδιού, σπαρκς ή φίλτρα καυσίμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Τα 10 best sellers αυτοκίνητα όλων των εποχών

Σύμφωνα πάντα με την Tesla, η «συνιστώμενη συντήρηση» περιλαμβάνει τα ακόλουθα:

TESLA ELECTRIC CARΦίλτρο αέρα καμπίνας (κάθε δύο χρόνια)
Φίλτρο σωματιδίων (κάθε τρία χρόνια)
Έλεγχος και ζυγοστάθμιση ελαστικών (κάθε 10.000 χιλιόμετρα)

Έλεγχος υγρού φρένων (κάθε δύο χρόνια)
Κλιματισμός (μεταξύ δύο και έξι ετών)
Χειμερινή φροντίδα (κάθε 12 μήνες ή 20.000 χιλιόμετρα)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  7 αυτοκίνητα με μηχανή BMW που δεν φανταζόσασταν

TESLA ELECTRIC CARΣτην ιστοσελίδα της, η Tesla, αναφέρει ότι αυτοί οι έλεγχοι δεν είναι απαραίτητοι και δεν επηρεάζουν τη διατήρηση της εγγύησης. Άλλωστε, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το αυτοκίνητο, η Tesla μπορεί να το ανιχνεύσει και να ενημερώσει τον οδηγό εκεί και όπου χρειάζεται έλεγχος. Με λίγα λόγια τα εξαρτήματα του ηλεκτρικού σας αυτοκινήτου που χρήζουν προσοχής είναι τα ελαστικά, φρένα φώτα, υαλοκαθαριστήρες, αναρτήσεις και φίλτρα καμπίνας.

TESLA MODEL YΠρέπει να αναφέρουμε ότι τα φρένα σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο αντέχουν περισσότερο. Ο λόγος είναι διότι κατά το φρενάρισμα, φορτίζεται η μπαταρία οπόταν ο δίσκος χρησιμοποιείται λιγότερο. Όσον αφορά την μπαταρία και τη μονάδα κίνησης, η Tesla προσφέρει εγγύηση για οκτώ χρόνια ή 160.000 χιλιόμετρα.

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.