autokinito.com.cy by Petros Soutzis

Τα πέντε καλύτερα αυτοκίνητα με manual κιβώτιο

TOP 10 Τα πέντε καλύτερα αυτοκίνητα με manual κιβώτιο

Τα χειροκίνητα κιβώτια άρχισαν να γίνονται ολοένα και πιο σπάνια με τα εργοστάσια να τα μειώνουν αισθητά στη γκάμα τους. Για παράδειγμα, η Mercedes ανακοίνωσε πως θα σταματήσει να παράγει χειροκίνητα κιβώτια για τα πλείστα μοντέλα της στα επόμενα χρόνια. Ευτυχώς όμως που υπάρχουν και εταιρείες που επιμένουν πως του «manual» κιβώτιο πρέπει να παραμείνει, τουλάχιστον, σαν επιλογή στον καταναλωτή. Άλλωστε, τι καλύτερο από ένα γρήγορο saloon ή hatchback με manual κιβώτιο; Κάτι που ισχύει μόνο για οδηγούς που το αυτοκίνητο δεν είναι απλά ένα αντικείμενο μεταφοράς από το ένα σημείο στο άλλο. Εμείς επιλέξαμε πέντε μοντέλα που διατηρούν ακόμα αυτή τη manual οδηγική απόλαυση.

1 – Honda Civic Type R

Το χειροκίνητο κιβώτιου του FK8, ως γνωστόν, είναι τουλάχιστον ένα επίπεδο πάνω από οτιδήποτε άλλο μπορείτε να βρείτε στην κατηγορία των hot hatch. Με μικρές αποστάσεις, γρήγορες αλλαγές, απίστευτη ευστοχία και με ένα πλήρες μηχανικό feel, νιώθετε πιο συνδεδεμένοι με το αυτοκίνητο παρά ποτέ. Το μυστικό του λεβιέ αυτού είναι ένα μικρό αντίβαρο το οποίο κρύβεται μέσα στην κολώνα του που βοηθά στη μετακίνηση του μοχλού μεταξύ των σχέσεων με περισσότερη άνεση.

Δείτε το επόμενο

2 – Mazda MX-5

Με έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα που στροφάρει μέχρι τις 7500 σ.α.λ. και ένα πανέμορφο εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, το σύγχρονο Mazda MX-5 προσφέρει μια σπάνια, πλέον, απόλαυση σπορ οδηγήματος στον σύγχρονο κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Κάθε σύγχρονο χειροκίνητο Mazda συνεχίζει να προσφέρει υψηλά επίπεδα ικανοποίησης, και αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους που αγαπάμε την ιαπωνική εταιρεία.

Δείτε το επόμενο

3 – Lotus Exige

Μπορεί να είναι ένα σχετικά παλιό μοντέλο, αλλά δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή την λίστα, όχι μόνο επειδή είναι ένα από τα πιο γνήσια σπορ αμάξια που, αλλά επειδή φέρει ίσως ένα απο τα καλύτερα χειροκίνητα κιβώτια που φτιάχτηκαν ποτέ! Τα γρανάζια του, αν κοιτάξετε, φαίνονται, οπόταν ακούγεται κάθε αλλαγή λες και οπλίζεται ένα οπλικό σύστημα έτοιμο για δράση. Και είναι έτοιμο για δράση, ειδικά με τον υπερσυμπιεσμένο V6 του.

Δείτε το επόμενο

 4 – Porsche 718 Cayman/Boxster GTS

Δεν μπορείς να μιλήσεις για γνήσιες εμπειρίες χωρίς να αναφερθείς στην Porsche. Σίγουρα είναι ίσως πιο οικονομικά δύσκολο να αγοράσετε μια Boxster GTS, αλλά υπάρχει λόγος για αυτό. Το κιβώτιο είναι απίστευτα εύστοχο σε κάθε αλλαγή, ενώ νιώθετε το κάθε χιλιοστό του λεβιέ, γνωρίζοντας ακριβώς που βρίσκεται χωρίς να κοιτάξετε. Ναι, οι σχέσεις μπορεί να είναι μακριές, αλλά δεν θα σας χαλάσει ιδιαίτερα αυτό. Θα οδηγείται μια Cayman άλλωστε…

Δείτε το επόμενο

 5 – Ford Mustang

Πρόκειται για το αυτοκίνητο / σύμβολο της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας όπου μετά από πενήντα χρόνια που παρουσιάστηκε στην αγορά πάτησε το πόδι του και στην Ευρώπη… επίσημα. Μοντέλο που – ευτυχώς – επιμένει να προσφέρεται με χειροκίνητο, αλλά πέντε σχέσεων κιβώτιο. Ένα γνήσιο American muscle που, σε συνδυασμό με τον θηριώδες κινητήρα, προσφέρει άπλετες συγκινήσεις.

 

Exit mobile version