Αυτόνομη οδήγηση:

Η πανδημία του COVID-19 άφησε σίγουρα το σημάδι της στον άνθρωπο. Κάτι που έχει ανοίξει το δρόμο για τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες να κάνουν χρήση της αυτόνομης οδήγησης στα οχήματά τους για να παραδίδουν αγαθά υλικά, γεύματα και ιατρικά εφόδια απευθείας στα σπίτια των καταναλωτών. Ήδη General Motors κυκλοφόρησε το Cruise χρησιμοποιώντας την πινακίδα «SF Covid-19 Response» στον ανεμοθώρακα του οχήματος κατά την διάρκεια των παραδόσεων προς το κοινό. Η εντολή απαιτεί από κάθε αυτοκίνητο να έχει δύο οδηγούς ασφαλείας ως προληπτικό μέτρο με ένα από αυτούς να φορά μάσκα και γάντια για να αφήνει τις τσάντες στο κατώφλι.

Η θυγατρική της Toyota, Pony.ai, δήλωσε ότι τα αυτοκίνητά της βρίσκονται στους δρόμους για να εξυπηρετούν όσους έχουν ανάγκη και να βοηθούν στην παράδοση ειδών παντοπωλείου από την τοπική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Yamibuy. Παράλληλα συνεργάζονται με την πόλη Fremont παραδίδοντας γεύματα σε ένα τοπικό πρόγραμμα καταφυγίων έκτακτης ανάγκης.

Στις αρχές Απριλίου, η Nuro, έλαβε την έγκριση για τη λειτουργία του τεχνολογικά προηγμένου οχήματος R2 για την παράδοση ιατρικών προμηθειών σε μια προσωρινά κατασκευασμένη εγκατάσταση κατά του Covid-19 στην περιοχή San Mateo.

Όσοι χρειάζονται χρήματα μπορούν να κάνουν χρήση αυτοκινούμενων οχημάτων από την TuSimple. Η εταιρεία έχει βάλει 40 αυτόνομα φορτηγά στο δρόμο με την πρόθεση να πληρώσει τους πελάτες για τη χρήση τους. Η εταιρεία προσφέρει επίσης δωρεάν υπηρεσίες σε τράπεζες τροφίμων στο Τέξας και την Αριζόνα.

 

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.