Αυτόνομη οδήγηση:

Η πανδημία του COVID-19 άφησε σίγουρα το σημάδι της στον άνθρωπο. Κάτι που έχει ανοίξει το δρόμο για τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες να κάνουν χρήση της αυτόνομης οδήγησης στα οχήματά τους για να παραδίδουν αγαθά υλικά, γεύματα και ιατρικά εφόδια απευθείας στα σπίτια των καταναλωτών. Ήδη General Motors κυκλοφόρησε το Cruise χρησιμοποιώντας την πινακίδα «SF Covid-19 Response» στον ανεμοθώρακα του οχήματος κατά την διάρκεια των παραδόσεων προς το κοινό. Η εντολή απαιτεί από κάθε αυτοκίνητο να έχει δύο οδηγούς ασφαλείας ως προληπτικό μέτρο με ένα από αυτούς να φορά μάσκα και γάντια για να αφήνει τις τσάντες στο κατώφλι.

Η θυγατρική της Toyota, Pony.ai, δήλωσε ότι τα αυτοκίνητά της βρίσκονται στους δρόμους για να εξυπηρετούν όσους έχουν ανάγκη και να βοηθούν στην παράδοση ειδών παντοπωλείου από την τοπική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Yamibuy. Παράλληλα συνεργάζονται με την πόλη Fremont παραδίδοντας γεύματα σε ένα τοπικό πρόγραμμα καταφυγίων έκτακτης ανάγκης.

Στις αρχές Απριλίου, η Nuro, έλαβε την έγκριση για τη λειτουργία του τεχνολογικά προηγμένου οχήματος R2 για την παράδοση ιατρικών προμηθειών σε μια προσωρινά κατασκευασμένη εγκατάσταση κατά του Covid-19 στην περιοχή San Mateo.

Όσοι χρειάζονται χρήματα μπορούν να κάνουν χρήση αυτοκινούμενων οχημάτων από την TuSimple. Η εταιρεία έχει βάλει 40 αυτόνομα φορτηγά στο δρόμο με την πρόθεση να πληρώσει τους πελάτες για τη χρήση τους. Η εταιρεία προσφέρει επίσης δωρεάν υπηρεσίες σε τράπεζες τροφίμων στο Τέξας και την Αριζόνα.

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.