Συνεργασία AUTOBEST και VinFast για τις πρώτες πραγματικές δοκιμές εμβέλειας ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η VinFast, μια παγκόσμια εταιρεία παραγωγής έξυπνων ηλεκτρικών αυτοκινήτων από το Βιετνάμ, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την AUTOBEST για την οργάνωση του «ECOBEST Challenge 2021 – Electrified by VinFast», που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη.

ECOBEST Challenge 2021 – Electrified by VinFast autobestΑυτή ήταν η πρώτη δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες και δρόμους για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με σκοπό να γίνουν ακόμη πιο διάφανοι οι αριθμοί των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, και για αύξηση της αντίληψης του κόσμου ως προς τα πλεονεκτήματα του να αλλάξουν σε «πράσινα» και περιβαλλοντικά φιλικά οχήματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Η Jeep® είναι η μάρκα με την καλύτερη γκάμα SUV

Η δοκιμή «ECOBEST Challenge 2021 – Electrified by VinFast» αποτελεί μέρος της στρατηγικής συμμαχίας  που υπογράφηκε τον Οκτώβριο ανάμεσα στην VinFast και τον Οργανισμό, με δραστηριότητες οι οποίες θα διεξάγονται κάθε χρόνο, αρχής γενομένης του 2021.

Τα μέλη της κορυφαίας κριτικής επιτροπής AUTOBEST, που απαρτίζονται από γνωστούς δημοσιογράφους αυτοκινήτων από 32 Ευρωπαϊκές χώρες, μαζί με άλλα μέλη των μέσων μαζικής ενημέρωσης, οδήγησαν ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε αυτοκινητόδρομους και σε αστικό περιβάλλον στην περιοχή Valles Occidental στη Βαρκελώνη, για να βεβαιωθούν πως θα υπάρξει πλήρης διαφάνεια και αξιοπιστία στην δοκιμή.

ECOBEST Challenge 2021 – Electrified by VinFastΤο ««ECOBEST Challenge 2021 – Electrified by VinFast», διεξήχθη από τις 4-6 Νοεμβρίου, και δοκιμάστηκαν συνολικά 15 οχήματα από 13 διαφορετικούς, κατασκευαστές όπως Volkswagen, Nissan, Honda και άλλους. Τα 15 διαφορετικά μοντέλα τηρούσαν τις εξής προδιαγραφές: κατώτατη εμβέλεια 200 χιλιομέτρων και ανώτατη τιμή τα €32.000 (πριν την φορολογία). Κατά την διάρκεια της δοκιμής τα αυτοκίνητα οδηγήθηκαν επάνω σε διάφορες επιφάνειες και δρόμους αλλά και συνθήκες κυκλοφορίας για να διασφαλιστούν τα πιο ρεαλιστικά αποτελέσματα δοκιμών.

Συγκεκριμένα, από πλευράς εδάφους, τα αυτοκίνητα δοκιμάστηκαν σε μικτή διαδρομή 51 χιλιομέτρων με αυτοκινητόδρομους, δρόμους, και αστικό περιβάλλον, ενώ ο έλεγχος μέσα από κίνηση πόλης θα πραγματοποιηθεί μέσω σύγκρισης ανάμεσα στο οδήγημα των αυτοκινήτων τις καθημερινές μέρες έναντι του οδηγήματος του Σαββατοκύριακου. Όσον αφορά τις δοκιμές λειτουργίας του οχήματος, κάθε μοντέλο οδηγήθηκε μέχρι εξάντλησης της μπαταρίας, υπό κανονικές συνθήκες σε δρόμους και αυτοκινητόδρομους και σε λειτουργία Eco μέσα στην πόλη.

Όλοι οι οδηγοί δοκιμών ενθαρρύνθηκαν να συμπεριφέρονται κανονικά με τον πραγματικό τρόπο οδήγησης και να δοκιμάσουν όλες τις τεχνολογίες του οχήματος, όπως κλιματισμό, ηχητικά συστήματα, συστήματα πλοήγησης και άλλες συνδεδεμένες τεχνολογίες. Επιπλέον, για να αποφευχθούν τυχόν προκαταλήψεις στον τρόπο οδήγησης, οι οδηγοί άλλαζαν αυτοκίνητα κάθε 25 χιλιόμετρα.

ECOBEST Challenge 2021 – Electrified by VinFastΜε εξέχουσα κριτική επιτροπή, σκληρά κριτήρια και αντικειμενική διαδικασία αξιολόγησης, αυτή είναι μια «χρυσή» ευκαιρία για τους συμμετέχοντες κατασκευαστές αυτοκινήτων να επιβεβαιώσουν εκ νέου την ποιότητα και τις δεσμεύσεις τους προς τους καταναλωτές σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή αγορά. Τα αποτελέσματα των δοκιμών θα ανακοινωθούν στη Φρανκφούρτη στα τέλη του Νοεμβρίου 2021.

«Η εμβέλεια του οχήματος είναι ένα από τα εμπόδια για πολλούς καταναλωτές που σκέφτονται να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το «ECOBEST Challenge – electrified by VINFAST» θα παρέχει ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την εμβέλεια που μπορεί να περιμένει ένας αγοραστής από το αυτοκίνητο. Η όλη μέθοδος καταλήγει σε έναν μέσο όρο που βασίζεται στον «ανθρώπινο τυχαίο παράγοντα» που ορίζεται από το AUTOBEST και βασίζεται στην ποικιλομορφία των μελών που προέρχονται από όλη την Ευρώπη» δήλωσε ο Dan Vardie, Ιδρυτής & Πρόεδρος του AUTOBEST.

Η VinFast, η μάρκα έξυπνων ηλεκτρικών οχημάτων από το Βιετνάμ, δηλώνει ότι αυτή η συνεργασία με τον Οργανισμό AUTOBEST αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς το παγκόσμιο σχέδιο και μια σημαντική συμμετοχή στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων.
Η Bich Tran, Διευθύνων Σύμβουλος της VinFast, δήλωσε σχετικά με την συνεργασία: «Για την VinFast, η συνεργασία με τον AUTOBEST είναι μια φανταστική ευκαιρία για να ξεκινήσει η παγκόσμια επανάσταση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Μπορεί τα μοντέλα της VinFast να μην έλαβαν μέρος στο «ECOBEST Challenge – electrified by VINFAST», ωστόσο η θέληση μας να συμμετέχουμε υπογραμμίζει την θέληση μας για συνεργασία με άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων από όλο τον κόσμο για να προωθήσουμε μαζί την μετάβαση της αγοράς από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης σε ηλεκτρικούς κινητήρες στην Ευρώπη. Είμαστε πανευτυχής με την συνεργασία μας με τον Οργανισμό AUTOBEST σε αυτές τις πρώτες πραγματικές δοκιμές»

Μέσα στο 2022 η VinFast θα κυκλοφορήσει δυο ηλεκτρικά SUV, το VF e35 και το VF e36, στην Ευρώπη, ξεκινώντας από την Γερμανία, Γαλλία και την Ολλανδία. Πριν από την Ευρωπαϊκή τους κυκλοφορία, τα δυο ηλεκτρικά SUV θα παρουσιαστούν στην Αμερικανική αγορά στο Los Angeles Auto Show τον Νοέμβριο του 2021.

TOP 10 10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.