Στο τελικό στάδιο εξέλιξης πριν την παραγωγή η νέα BMW Σειρά 2 Coupé

Η τελευταία φάση της διαδικασίας εξέλιξης για τη μαζική παραγωγή της νέας BMW Σειράς 2 Coupé έχει ξεκινήσει με δυναμικές δοκιμές και ρυθμίσεις των συστημάτων κίνησης και ανάρτησης υπό αγωνιστικές συνθήκες.

BMW 2 SERIES CYPRUS CHAR PILAKOUTASΤο δίθυρο compact σπορ αυτοκίνητο έχει πολυάριθμα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, μοναδικά στην πολυτελή compact κατηγορία, που συντονίζονται προσεκτικά κατά τη διάρκεια των test drives, στοχεύοντας σε μία σπορ οδηγική εμπειρία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της BMW

Η νέα BMW Σειρά 2 Coupé, που θα κατασκευάζεται από τα τέλη καλοκαιριού του 2021, είναι σχεδιασμένη για ασυμβίβαστη σπορ οδηγική απόλαυση. Μάλιστα, συνεχίζει την παράδοση των ιδιαίτερα οδηγοκεντρικών, compact και ισχυρών δίθυρων μοντέλων της μάρκας που κατασκευάζονται από την εποχή της θρυλικής BMW 2002.

BMW 2 SERIES CYPRUS CHAR PILAKOUTASΚατά τη διάρκεια της εξέλιξης της νέας BMW Σειράς 2 Coupé, τα test drives και οι ρυθμίσεις ακριβείας στην πίστα του Nürburgring Nordschleife αποτελούν την υπέρτατη δοκιμασία για την ανάρτηση τροχών, το πλαίσιο, την απόσβεση και τα συστήματα διεύθυνσης και πέδησης.

Η κορυφαία BMW M240i xDrive Coupé αξιοποιεί τη ροπή ενός εξαιρετικά ισχυρού, εν σειρά εξακύλινδρου βενζινοκινητήρα με τεχνολογία BMW TwinPower Turbo. Μέσα από έναν συνδυασμό άμεσης απόκρισης και δίψας για επιδόσεις, ο κινητήρας παράγει μέγιστη ισχύ 374 hp και συνεργάζεται με ένα 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport. Το μοντέλο BMW M μεταφέρει την ισχύ του στο δρόμο μέσω του έξυπνου συστήματος τετρακίνησης BMW xDrive.

Πόσο καλά ξέρεις τα M3 της BMW; QUIZΟι δοκιμές δυναμικής συμπεριφοράς που επίσης πραγματοποιούνται στο Nürburgring, βοηθούν στη βελτιστοποίηση της αλληλεπίδρασης μεταξύ του συστήματος τετρακίνησης του M Sports Differential στον πίσω άξονα. Με πλήρως μεταβλητή εμπλοκή που δημιουργείται μέσω ενός ηλεκτροκινητήρα, το διαφορικό βοηθά τη νέα BMW Σειρά 2 Coupé στη βελτιστοποίηση της πρόσφυσης και της ευστάθειας στις στροφές. Η στοχευμένη κατανομή ροπής μεταξύ των πίσω τροχών επιτρέπει σημαντικά υψηλότερη πλευρική επιτάχυνση και αισθητά πιο δυναμικές επιταχύνσεις κατά τη έξοδο από τις στροφές.

Ανεξαρτήτως κινητήρα, όλες οι εκδόσεις της νέας BMW Σειράς 2 Coupé απολαμβάνουν τα οφέλη μιας ιδιαίτερα άκαμπτης στρεπτικά δομής αμαξώματος. Η στατική στρεπτική ακαμψία έχει αυξηθεί κατά 12% περίπου συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, για παράδειγμα με τη χρήση ενισχύσεων(dynamic driving struts) στο πίσω τμήμα του οχήματος, που συμβάλλουν στην κορυφαία ευελιξία της νέας BMW Σειράς 2 Coupé. Εκτός από τα ισχυρά και άριστα ελεγχόμενα φρένα, η κατευθυντική ακρίβεια χαρακτηρίζει επίσης τη συμπεριφορά του δίθυρου μοντέλου.

BMW 2 SERIES CYPRUS CHAR PILAKOUTASΠέρα από την άριστα κατανομή βάρους εμπρός/πίσω, η ειδική για το μοντέλο σχεδίαση του συστήματος διεύθυνσης και η άκαμπτη έδραση του εμπρός άξονα συμβάλλουν σε αυτό. Προαιρετικό για τη νέα BMW Σειρά 2 Coupé, το σύστημα Variable Sports Steering συνδυάζει βελτιωμένη ακρίβεια στις στροφές με ‘λιγότερο τιμόνι’ κατά τη στάθμευση και τους ελιγμούς.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK