Στην κορυφή των Ευρωπαϊκών «ηλεκτρικών» πωλήσεων το VW ID3

Το Volkswagen ID3 ήταν το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε πωλήσεις τον Οκτώβριο, δυο μόλις μήνες μετά την κυκλοφορία του.

The new Volkswagen ID.3Το ηλεκτρικό hatchback της VW κατέληξε μπροστά από το Renault Zoe στις πωλήσεις, όντας το κορυφαίο EV (ηλεκτρικό όχημα) της Ευρώπης πριν την κυκλοφορία του ID3. Το Hyundai Kona ήταν τρίτο ενώ το Tesla Model 3 το οποίο είχε ισχυρές πωλήσεις νωρίτερα φέτος, αποχώρησε από την δεκάδα κορυφαίων πωλήσεων EV τον Οκτώβριο.
Συνολικά πωλήθηκαν 10.315 VW ID3 τον Οκτώβριο, με το Zoe να κυκλοφορεί σε 9.614 κομμάτια και το Hyundai Kona 5.999, βάσει στοιχείων του European Electric Car Report.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της VW

Renault ZOEΤο Zoe παραμένει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη τους πρώτους 10 μήνες με 71.521, ακολουθούμενο από το Tesla Model 3 στο νούμερο 2 με 56.108.

Το ID3 ήταν το αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Νορβηγία, ξεπερνώντας τα αυτοκίνητα βενζίνης και πετρελαίου, για τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, με μερίδιο αγοράς 19% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Bestsellingcarsblog.com.

Ο εισαγωγέας της VW στη Νορβηγία προέβλεψε τον Οκτώβριο ότι οι πωλήσεις EV θα αντιστοιχούσαν στο 90% των πωλήσεων VW στη Νορβηγία για ολόκληρο το έτος, αναθεωρώντας τις προβλέψεις του για το 60 τοις εκατό που έκανε στις αρχές του έτους.

Η επιτυχία του ID3 οφειλόταν στις πωλήσεις σε στόλους και επιχειρήσεις, οι οποίες αντιπροσώπευαν περισσότερες από τις μισές εγγραφές του μοντέλου, με το ID3 να ήταν το 29ο αυτοκίνητο με τις καλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη τον Οκτώβριο.

hyundai kona-electricΟι πωλήσεις EV στην Ευρώπη έχουν ενισχυθεί από αρκετά γενναιόδωρα κίνητρα που υποστηρίζονται από τις κυβερνήσεις και από την αποστολή των αυτοκινητοβιομηχανιών να επιτύχουν αυστηρές μειώσεις των εκπομπών CO2 φέτος. Στη Γερμανία, οι πελάτες μπορούν να λάβουν κίνητρα έως και 9.000 ευρώ για να αγοράσουν ένα EV.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα 10 best sellers αυτοκίνητα όλων των εποχών

Η VW δήλωσε τον Ιούλιο ότι είχε ήδη λάβει 15.000 παραγγελίες για το ID3, από πελάτες που δεν είχαν καν δοκιμάσει το αυτοκίνητο. Η επικεφαλής πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων της VW, Silke Bagschik, δήλωσε ότι οι αγοραστές που παρήγγειλαν ένα ID3 «αγκάλιασαν την νέα τεχνολογία, και ήταν γενικά προοδευτικά άτομα, θέλοντας να κάνουν την διαφορά στην μάχη μας για προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος. Το ID3 κερδίζει ακόμη και τους οδηγούς των αυτοκινήτων βενζίνης και πετρελαίου» είπε στο Automobilwoche, συμπληρώνοντας, «Στη Νορβηγία, όπου η ηλεκτρική κινητικότητα είναι ήδη πολύ πιο προηγμένη, δεν βλέπουμε ήδη καμία διαφορά μεταξύ αγοραστών κινητήρων καύσης και ηλεκτρικών αυτοκινήτων».

Το ID3 κοστίζει από 35.575 ευρώ στην Γερμανία με μπαταρία 58 kWh ή 77 kWh, με την δεύτερη έκδοση να έχει εμβέλεια έως και 549 km. Η VW έπρεπε να ξεκινήσει τις πωλήσεις του ID3 χωρίς βασικά στοιχεία του λογισμικού της, πράγμα που σήμαινε ότι οι πελάτες δεν μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στο Apple CarPlay ή να ενεργοποιήσουν τις διαδικτυακές λειτουργίες μέσω της εφαρμογής We Connect της VW.

Τα πρώτα αυτά αυτοκίνητα θα μπορούν επιστρέψουν στους αντιπροσώπους στις αρχές του επόμενου έτους για την δωρεάν αναβάθμιση του λογισμικού, δήλωσε η VW.

Το plug-in υβριδικό αυτοκίνητο με τις καλύτερες πωλήσεις τον Οκτώβριο ήταν η Mercedes A-class, σύμφωνα με τα στοιχεία της JATO, φτάνοντας τις 4.209 πωλήσεις, με το Volvo XC40 στη δεύτερη θέση και το VW Passat τρίτο. Το πλήρως υβριδικό αυτοκίνητο με τις καλύτερες πωλήσεις ήταν το νέο Toyota Yaris με 13.338 πωλήσεις. Το VW Golf παρέμεινε το αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη για το μήνα με 27.530 πωλήσεις.

Πίνακες πωλήσεων EV Ευρώπης για τον μήνα Οκτώβριο

  1. VW ID3 10,315
  2. Renault Zoe 9,614
  3. Hyundai Kona 5,999
  4. Kia Niro 4,271
  5. Peugeot 208 3,955

Πηγή: The European Electric Car Report

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.