SEAT: Τριάντα χρόνια στην κατασκευή SUV οχημάτων

Ateca, Arona και Tarraco είναι τα τρία SUV στην σημερινή γκάμα της SEAT, η οποία ξεκίνησε το 2016. Ωστόσο, η ιστορία τους ξεκινά πολύ πιο πριν από το 2016.

Road to SUVΓια περισσότερες από τρεις δεκαετίες, αρκετά πρωτότυπα αυτοκίνητα έχουν ανοίξει το δρόμο για τα σημερινά SUV. «Στερεές σπορ αναλογίες, μπροστινά άκρα με μια τολμηρή προσωπικότητα και προσοχή στη λεπτομέρεια σε συνδυασμό με τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις είναι οι ομοιότητες που αντικατοπτρίζονται στην τρέχουσα γκάμα», λέει ο Xavier Villanueva, σχεδιαστής της SEAT. Το ακόλουθο κομμάτι ανατρέχει στους προκατόχους που ενέπνευσαν τα SUV που φαίνονται στο δρόμο σήμερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της SEAT

SEAT Marbella Playa Concept:

Road to SuvΤο 1991 οι Nirvana κυκλοφόρησαν το επιτυχημένο τους τραγούδι «Smells like teen spirit», την ίδια χρονιά που η SEAT παρουσίασε το Marbella Playa Concept στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Ήταν μια τολμηρή σχεδίαση, ιδανική για να απολαύσετε τον ελεύθερο χρόνο στη φύση. Με μεγαλύτερο ύψος και διαφορετική μάσκα σε σύγκριση με το Marbella, είχε κινητήρα 40 ίππων και 4×4 στυλ. «Ξεχώρισε με φωτεινά, νεανικά χρώματα καθώς και στρογγυλούς προβολείς ομίχλης μπροστά», εξηγεί ο Xavier.

Salsa Emoción:

SALSA EMOCION«Διαθέτει γραμμές πλευρικής τάσης για πρώτη φορά που αργότερα θα εξελιχθούν στο IBX ώστε να μοιάζουν περισσότερο με αυτές του SEAT Arona», λέει ο σχεδιαστής. Παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, ο κινητήρας 250 ίππων του επέτρεψε να αντιμετωπίσει όλα τα είδη εδάφους. Στην πραγματικότητα, η ευελιξία των σημερινών crossover φαινόταν ήδη στο Salsa Emoción, το οποίο ήταν εξοπλισμένο με τρεις λειτουργίες οδήγησης (Off Road, Sport και Street) σε ένα σύστημα που ονομάζεται «Multi Driving Concept».

Tribu:

Tribu:Την ίδια χρονιά που ο Steve Jobs παρουσίασε το πρώτο iPhone (2007), η SEAT παρουσίασε το Tribu στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης σε ένα πακέτο που περιλάμβανε κάθε χαρακτηριστικό SUV για πρώτη φορά: στυλ εκτός δρόμου, άφθονη απόσταση από το έδαφος και συμπαγή σιλουέτα . Ακολουθώντας το Salsa Emoción, το Tribu παρουσίασε τρεις λειτουργίες οδήγησης (Urban, Sport και Freerun) και άρχισε να συνδυάζει τον αστικό χαρακτήρα με την ετοιμότητα 4×4. «Στο Ateca μπορούμε τώρα να δούμε καμάρες τροχών, και τα τριγωνικά γραφικά των πίσω φώτων καθόρισαν ένα στυλ που ενέπνευσε το SEAT Tarraco», προσθέτει.

IBX:

SEAT IBXΣτις αρχές του 2011, κυκλοφόρησε μια μικρή γνωστή εφαρμογή φωτογραφίας που ονομάζεται Instagram, η οποία σήμερα έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες. Την ίδια χρονιά, η SEAT παρουσίασε το IBX στη Γενεύη, ένα αυτοκίνητο που έδωσε συνέχεια στην αρχιτεκτονική SUV του Tribu. Επιπλέον, το IBX είναι επίσης εξοπλισμένο με τεχνολογία αιχμής, συμπεριλαμβανομένου του πλήρους φωτισμού LED και ενός ηλεκτρικού υβριδικού κινητήρα.

Όλες αυτά, αλλά και άλλα πολλά, διαμόρφωσαν το DNA των SEAT Ateca, Arona και Tarraco. Παρόλο που το καθένα έχει τη δική του ξεχωριστή προσωπικότητα, και τα τρία σχεδιάστηκαν στη Βαρκελώνη. Το αποτέλεσμα, ένα ακμάζον τμήμα στην Ευρώπη, που αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 40% των πωλήσεων της μάρκας.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.