Σε ανοδική πορεία οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων σε Κύπρο και Ευρώπη

Μετά από ένα αρκετά κακό 2020, τόσο για την αγορά και εγγραφή νέων αυτοκινήτων αλλά και για πάρα πολλούς άλλους τομείς, το 2021 φαίνεται να δείχνει φως στην άκρη του τούνελ. Στον Απρίλιο του 2021 καταγράφηκε συνολική άνοδος της τάξης του 218,6% στις εγγραφές νέων επιβατικών οχημάτων στην Ευρώπη. Εκ πρώτης όψεως αυτή είναι μια άκρως θετική εξέλιξη, ωστόσο πρέπει να αναλογιστούμε πως οι πωλήσεις του μήνα Απρίλιου του 2019, σε σύγκριση με φέτος, ήταν κατά 300.000 περισσότερες.

Car salesΠολλές Ευρωπαϊκές αγορές παρουσίασαν άνοδο, (διπλή ή και τριπλή σε κάποιες περιπτώσεις) μέσα στον φετινό Απρίλιο, όπως η Ιταλία με άνοδο +3,276.8%. Μόλις πίσω από την Ιταλία βρίσκεται η Ισπανία με άνοδο +1,787.9%, ενώ η Γαλλία και Γερμανία είδαν και αυτές τις αγορές τους να βελτιώνονται (+568.8% και +90.0% αντίστοιχα) σε σύγκριση με πέρυσι. (βλέπε Lockdown στις αγορές).

TOP 10: Τα 10 φθηνότερα SUV της Κυπριακής αγοράςΗ ζήτηση για επιβατικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη αυξήθηκε από τον Ιανουάριο μέχρι το Απρίλιο του 2021, κατά 24.4%, με συνολικά 3.4 εκατομμύρια εγγραφές από την αρχή αυτού του έτους μέχρι σήμερα, ενώ οι τελευταίοι δυο μήνες φάνηκαν καθοριστικοί σε αυτό το κομμάτι. Οι τέσσερεις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης έπαιξαν τον σημαντικότερο ρόλο σε αυτή την γενική άνοδο, με την Ιταλία και την Γαλλία (μέχρι 68.4% και 51.0% αντίστοιχα) να παρουσιάζουν τις θετικότερες βελτιώσεις. Ταυτόχρονα, θετικός ήταν ο Απρίλιος στις εγγραφές και για τις Ισπανία (+18.8%) και Γερμανία (+7.8%) που πάτησαν σε θετικούς αριθμούς για πρώτη φορά φέτος, όσο αφορά τις εγγραφές νέων επιβατικών οχημάτων.

parking lot cars car salesΠαρόμοιους αριθμούς και για την Κυπριακή αγορά όπου ο φετινός Απρίλιος σημείωσε μια αύξηση της τάξης του 295.3% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2020, σύμφωνα πάντα με τα επίσημα στοιχεία του ACEA. Παράλληλα, αύξηση της τάξης του 15.6% σημείωσαν οι πωλήσεις την περίοδο Ιανουαρίου-Απριλίου φέτος, σε σύγκριση πάντα με τον προηγούμενο χρόνο.

Πηγή: ACEA

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.