Σαλόνι Αυτοκινήτου Μόναχο 2021: Cupra Bornv

H Cupra δεν έκανε την παρουσία της στο σαλόνι του Μονάχου αλλά προτίμησε να δείξει τα μοντέλα της στο δικό της χώρο, στο «Cupra Garage» που μόλις άνοιξε στη γερμανική πόλη. O χαρακτήρας της Cupra σε ένα μοντελο! Δυναμικός σχεδιασμός και επιδόσεις… με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά μιλάμε για ένα ηλεκτροκίνητο μοντέλο.

Cupra Born - unicarsTo Cupra Born αποτελεί το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στη σύντομη ιστορία της μάρκας χρησιμοποιώντας την ίδια πλατφόρμα με τα αμιγώς ηλεκτρικά ID.3 και ID.4 της Volkswagen. Διαθέτει κίνηση στους πίσω τροχούς και προσφέρεται σε δύο παραλλαγές με 150 και 204 αλλά και τρεις διαφορετικούς τύπους μπαταριών.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της SEAT

Η βασική έκδοση με τους 150 ίππους και την μπαταρία χωρητικότητας 45 kWh προσφέρει αυτονομία στα 340 χλμ. σε αντίθεση με την μπαταρία των 58 kWh και τον ηλεκτροκινητήρα των 204 ίππων, η αυτονομία φθάνει τα 420 χλμ.

Στα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν είναι τα σπορ καθίσματα, οι τροχοί των 20 ιντσών, το ρυθμιζόμενο πλαίσιο, τα μεγάλα δισκόφρενα αλλά και το προαιρετικό πακέτο e-Boost που προσφέρει επιπλέον 27 ίππους.

Cupra Born - unicarsΆνεση και άκρως ικανοποιητικοί χώροι στο εσωτερικό όπου ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη  των 12 ιντσών ενώ διαθέτει και την εφαρμογή “My CUPRA” που προσφέρει στον οδηγό του Born εξ αποστάσεως πρόσβαση σε μία σειρά από λειτουργίες του οχήματος μέσω του κινητού. Τέλος, το μοντέλο διαθέτει τη δυνατότητα σύνδεσης της μεγάλης μπαταρίας σε ταχυφορτιστή 125 kW το οποίο μέσα σε επτά λεπτά προσφέρει 100 χλμ. αυτονομίας μέσα σε μόλις 7 λεπτά.Σεξιστικές στιγμές γυναικών πίσω από το τιμόνι - Andreas K

UrbanRebel Concept 

Στον ίδιο χώρο και το UrbanRebel Concept που, σύμφωνα με την εταιρεία θα παρουσιαστεί στην αγορά σε τρία περίπου χρόνια. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης το οποίο η εταιρεία παρουσίασε διαδικτυακά πριν από το σαλόνι του Μονάχου… στην αγωνιστική του μορφή! Χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα του Ομίλου της VW με την ιπποδύναμη της ηλεκτρικής μονάδας να φθάνει τους 435 ίππους και τα εκατό χιλιόμετρα από στάση σε μόλις 3,2 δευτερόλεπτα. Σίγουρα όμως πολλά θα αλλάξουν όταν φθάνει η ώρα της παραγωγής!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK