Σαλόνι Αυτοκινήτου Μόναχο 2021: Audi grandsphere concept

Ούτε η Audi βρέθηκε στο σαλόνι του Μονάχου όμως, στο δικό της χώρο στην ομώνυμη πόλη και συγκεκριμένα στο “House of Progress” παρουσίασε το grandsphere concept.

Audi grandsphere conceptΈνα προσωπικό τζετ πολυτελείας για τον δρόμο όπως η ίδια το παρουσιάζει. Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι ο grandsphere είναι το δεύτερο από τα τρία πρωτότυπα που σχεδιάζει να παρουσιάσει η μάρκα. Στην ουσία πρόκειται για ένα πλήρως ηλεκτρικό, αυτόνομο διάδοχο του πολυτελούς A8.

“Eνα προσωπικO τζετ πολυτελεIας για τον δρOμο.”

Το Audi grandsphere όχι μόνο απαλλάσσει τον οδηγό από τα καθήκοντα οδήγησης όποτε είναι δυνατόν, αλλά ταυτόχρονα προσφέρει σε όλους τους επιβάτες ένα ευρύ φάσμα επιλογών να χρησιμοποιήσουν αυτήν την ελευθερία για μεμονωμένες εμπειρίες: επικοινωνία ή χαλάρωση, εργασία ή ξεκούραση.

Audi grandsphere conceptΧάρη στις υπηρεσίες της Audi και τη δυνατότητα ενσωμάτωσης ψηφιακών υπηρεσιών, οι δυνατότητες είναι σχεδόν απεριόριστες. Ο κινητήρας του grandsphere είναι η τεχνολογία φόρτισης 800 volt. Όπως και το Audi e-tron GT, αυτή η τεχνολογία διασφαλίζει ότι η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί έως και 270 kW σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα σε σταθμούς γρήγορης φόρτισης. Μόνο δέκα λεπτά είναι αρκετά για να φορτιστεί η μπαταρία σε επίπεδο επαρκές για πάνω από 300 χιλιόμετρα.

Top 10: Τα 10 πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα του 2021

Σε λιγότερο από 25 λεπτά, μπορείτε να φορτίσετε την μπαταρία των 120 kWh από 5 έως 80 τοις εκατό, ενώ η μέγιστη εμβέλεια της κορυφαίας έκδοσης του grandpshere θα περνά τα 750 χιλιόμετρα. Όσον αφορά την απόδοση, το concept Audi grandsphere , θα αγγίζει τα 100 χλμ./ωρα από στάση σε λίγο περισσότερο από τέσσερα δευτερόλεπτα.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK