Ρεκόρ για τα SUV στο Nürburgring από τη Cayenne

H νέα Cayenne, πριν ακόμα παρουσιαστεί στην αγορά, έκανε ρεκόρ γύρου στην κατηγορία της στην πίστα του Nurburgring. Οδηγώντας ένα ελαφρώς καμουφλαρισμένο αυτοκίνητο παραγωγής, ο οδηγός δοκιμών Lars Kern χρειάστηκε μόλις 7:38,925 λεπτά για έναν πλήρη γύρο απόστασης 20,832 χλμ. στη θρυλική πίστα Nordschleife του Nürburgring.

Record for Porsche Cayenne a.i Motokinisi Cyprus Στην επίσημη κατάταξη της Nürburgring GmbH, ο χρόνος επικυρώθηκε από συμβολαιογράφο και πλέον αποτελεί νέο ρεκόρ στην κατηγορία «SUV, όχημα off-road, van, pick-up».

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της PORSCHE

Top 10: Δείτε τα γρηγορότερα πισωκίνητα στην «Πράσινης Κόλασης»

Ο Lars Kern κατέγραψε τον γρήγορο γύρο του Nordschleife στις 14 Ιουνίου 2021, στις 11:31 το πρωί, με καλοκαιρινή εξωτερική θερμοκρασία 23 βαθμών Κελσίου και θερμοκρασία πίστας 46 βαθμών Κελσίου, περνώντας από τη γραμμή του τερματισμού 7:38,925 λεπτά αργότερα. Για την προστασία του οδηγού, η Cayenne που πέτυχε το ρεκόρ διέθετε κάθισμα αγωνιστικού τύπου και roll-cage. Ο συμβολαιογράφος βεβαίωσε επίσης τον χαρακτηρισμό «εργοστασιακής παραγωγής» και το βάρος του ελαφρώς καμουφλαρισμένου SUV, το οποίο θα γιορτάσει σύντομα την παγκόσμια πρεμιέρα του. Τα ελαστικά επιδόσεων που χρησιμοποιήθηκαν στον γύρο με τον χρόνο-ρεκόρ ήταν Pirelli P Zero Corsa 22 ιντσών που εξελίχθηκαν ειδικά για το νέο μοντέλο Cayenne και θα περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό του.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK