Πτώχευσε η θρυλική BBS

BBS Kraftfahrzeugtechnik

Το 2020 έπρεπε να είναι έτος γιορτής για την BBS, με την γερμανική κατασκευάστρια ζαντών να γιορτάζει την 50ή επέτειό της. Αντ’ αυτού, η BBS Kraftfahrzeugtechnik πήγε από το να σβήνει κεράκια στο να υπογράφει την χρεοκοπία της επίσημα.

Σε ένα δελτίο τύπου της, η εταιρεία κατηγόρησε την «ξαφνική παράλειψη επιβεβαιωμένων πληρωμών», προσθέτοντας ότι «η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω λόγω της πανδημίας που οδήγησε σε προσωρινό κλείσιμο της παραγωγής και στα δύο εργοστάσια της BBS».

AUDI QUATTRO BBSΟ Thomas Oberle και ο Marc-Philippe Hornung έχουν διοριστεί ως διαχειριστές αφερεγγυότητας. Και οι δύο άνδρες λέγεται ότι είναι έμπειροι σε αυτόν τον τομέα, με τον Oberle να έχει διατελέσει διαχειριστής αφερεγγυότητας για την προηγούμενη εταιρεία της BBS International GmbH το 2011. Αυτό ακολούθησε οικονομικά προβλήματα για την εταιρεία το 2007, καθιστώντας αυτήν την τελευταία εξέλιξη την τρίτη φορά που η BBS πέφτει στο κενό.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Τα 10 αγαπημένα μας Ιαπωνικά όπλα των 90’s (Photos)

Η παραγωγή συνεχίζεται παρά τα τελευταία οικονομικά προβλήματα για την BBS, με την εταιρεία να δεσμεύεται ότι θα διατηρηθεί η προμήθεια ζαντών. Ακόμη και πριν από αυτήν την εξέλιξη, η BBS είπε ότι «είχε ήδη ξεκινήσει μια εκτεταμένη στρατηγική ανάκαμψης».

BBS MICHAEL SCHUMACHERΗ BBS ιδρύθηκε το 1970 και πήρε το όνομά της από τους ιδρυτές της – Baumgartner, Brand, Schiltach. Σήμερα, η BBS παραμένει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα στον κόσμο της ζάντας και του αυτοκινήτου γενικότερα, ενώ συνεχίζει να προμηθεύει ζάντες OEM σε μια τεράστια ποικιλία κατασκευαστών.

Η εταιρεία κατέληξε στο δελτίο τύπου της, «Οι αλλαγές των καιρών βρίσκονται μπροστά μας, αλλά μαζί θα απελευθερώσουμε την ενέργεια και τη δύναμη που θα χρειαστούν για τη διατήρηση της θρυλικής μάρκας BBS και τη διασφάλιση του μέλλοντός της».

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.