Πρωτοποριακή τεχνολογία που φιλτράρει τον αέρα στα αυτοκίνητα της Volvo

Οι αλλεργίες, το άσθμα και η ατμοσφαιρική μόλυνση επηρεάζουν αρνητικά εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπων ανά τον κόσμο, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Παγκόσμιου Οργανισμού Αλλεργίας. Για αυτό τον λόγο, η Volvo Cars εργάζεται συνεχώς ώστε να προσφέρει στους πελάτες της όλο και πιο βελτιωμένη ποιότητα αέρα στο εσωτερικό των πρόσφατων μοντέλων της.

VOLVO C40 Recharge, Fjord Blue CTC VOLVO CYPRUSΗ εταιρεία χρησιμοποιεί την πιο προηγμένη τεχνολογία φίλτρων καθαρισμού αέρα, προκειμένου να βοηθήσει τους ανθρώπους να αναπνέουν πιο καθαρό αέρα. Η Volvo Cars πιστεύει ότι ο καθαρός αέρας προσφέρει πολλαπλά οφέλη για την ατομική υγεία και την ασφάλεια και θα συνεχίσει να κάνει βελτιώσεις σε αυτό το πεδίο καθώς εξελίσσει τα αυτοκίνητά της.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της VOLVO

XC90 Recharge interior CTC VOLVO CYPRUSΤο σύστημα Advanced Air Cleaner, τμήμα της πιο πρόσφατης τεχνολογίας για το φιλτράρισμα του αέρα, που διατίθεται στις νέες σειρές μοντέλων 60 και 90 έχει πιστοποιηθεί ως φιλικό για το άσθμα και την αλλεργία, από την Allergy Standards Limited (ASL), καθώς αφαιρεί από τον εισερχόμενο αέρα έως και 99,9% των αλλεργιογόνων που προέρχονται από το γρασίδι, τα δέντρα, τους θάμνους και τα βότανα. Το Allergy Standards Limited (ASL) είναι ένα ανεξάρτητο πρόγραμμα πιστοποίησης που βοηθά τους καταναλωτές να αναγνωρίζουν προϊόντα που είναι κατάλληλα για ανθρώπους με άσθμα και αλλεργίες.

Επιπλέον, οι οδηγοί των πιο πρόσφατων μοντέλων Volvo* θα μπορούν να αξιολογήσουν εάν θέλουν να φιλτράρουν τον αέρα στην καμπίνα του αυτοκινήτου τους με τη βοήθεια live δεδομένων που δείχνουν τα πραγματικά επίπεδα γύρης και ατμοσφαιρικής ποιότητας στην κεντρική οθόνη του αυτοκινήτου. Αυτή η εφαρμογή που αναπτύχθηκε in-house καθιστά τη Volvo Cars τον πρώτο κατασκευαστή αυτοκινήτων που παρέχει στους οδηγούς δεδομένα για τα εξωτερικά επίπεδα μόλυνσης σε πραγματικό χρόνο.

Τα αυτοκίνητα της εταιρείας που εξοπλίζονται με την πιο πρόσφατη τεχνολογία καθαρισμού αέρα εφοδιάζονται επίσης με έναν αισθητήρα, που λανσαρίστηκε σε όλο τον κόσμο το 2020 ως παγκόσμια πρωτιά στα μοντέλα Volvo, ο οποίος μέτρα τα επίπεδα των σωματιδίων PM 2.5 μέσα στην καμπίνα και δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες να τα συγκρίνουν με τα αντίστοιχα επίπεδα στο εξωτερικό του αυτοκινήτου.Volvo Cars' Air Quality CTC VOLVO CYPRUS

Χάρη στον συνδυασμό ενός φίλτρου με βάση συνθετικές ίνες και ιονισμού, το Advanced Air Cleaner, κρατά έξω από την καμπίνα το 95% όλων των σωματιδίων PM 2.5 στις σειρές των μοντέλων 60 και 90. Επιπλέον, μέσω του φίλτρου αέρα, το Advanced Air Cleaner μπορεί να αφαιρέσει πάνω από 97% των ανθρωπογενών ιών που προσπαθούν να εισέλθουν στην καμπίνα και να ελαττώσει τα υφιστάμενα επίπεδα των ιών μέσα στο αυτοκίνητο έως και κατά 95%. Αποτελέσματα από πρόσφατες δοκιμές που έγιναν από το ανεξάρτητο αυστριακό ινστιτούτο έρευνας και δοκιμών OFI δείχνουν ότι το φιλτράρισμα των ιών και ο ιονιστής καθιστούν την τεχνολογία ιδιαίτερα αποτελεσματική εναντίον των ανθρωπογενών ιών.

top 10 - Δείτε τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα στην Κύπρο… σήμερα!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.