Πρώτη παρουσίαση του Toyota bZ4X στην Κύπρο

Το νέο Toyota bZ4X, το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό όχημα της Toyota, επιβεβαιώνει την ηγετική θέση την οποία κατέχει η Toyota στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Το μοντέλο παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο Ολυμπιακό Μέγαρο από την Toyota Κύπρου.

Toyota bZ4X Limassol Cyprus dickran ouzounian toyota cyprusΚατά την παρουσίαση, ο κ. Δικράν Ουζουνιάν, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Toyota Κύπρου, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους, έκανε μια ιστορική αναδρομή για την πορεία μετάβασης της Toyota από την παραγωγή της πρώτης ηλεκτρικής μπαταρίας και των πρώτων ηλεκτροκίνητων μοντέλων, μέχρι το σήμερα, όπως διαμορφώνεται με την άφιξη του Toyota bZ4X και ταυτόχρονα ανέδειξε το όραμα της Toyota για τον στόχο της μηδενικής εκπομπής ρύπων «Beyond Zero» στην αυτοκίνηση του αύριο.

Toyota bZ4X Limassol Cyprus dickran ouzounian toyota cyprusΌπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ουζουνιάν «Δεν θα πάω τόσο πίσω μέχρι το 1996, όταν παρουσιάσαμε για πρώτη φορά το Prius – Το πρώτο υβριδικό αυτοκίνητο προς πώληση στον κόσμο, αν και δεν θα σταματήσει ποτέ να με εκπλήσσει, το πόσο μπροστά ήταν για την εποχή της η TOYOTA! Πάμε πίσω στον χρόνο σχεδόν μια διετία, όταν τον Νοέμβριο του 2020, η Toyota ανακοίνωσε το περιβόητο “Beyond Zero” το όραμά μας να πάμε πέρα από τις μηδενικές εκπομπές ρύπων. Ένα ταξίδι που ξεκίνησε με το Prius με την τεχνολογία Hybrid Electric, ενώ σήμερα διαθέτουμε οχήματα τεχνολογίας υδρογόνου. Εφαρμόσαμε ήδη, τη δύναμη του υδρογόνου σε αυτοκίνητα  saloon, λεωφορεία, φορτηγά και σκάφη, που ‘εκπέμπουν’ μόνο νερό. Σήμερα, προχωράμε από τις μηδενικές εκπομπές ρύπων στους μηδενικούς περιορισμούς, προσφέροντας μία καλύτερη κοινωνία. Γιατί να σταματήσουμε στο μηδέν, όταν μπορούμε να πάμε πέρα από το μηδέν;».

Το νέο Toyota bZ4X απαντά πλήρως στις ανάγκες του μέλλοντος για έναν κόσμο με μηδενικές εκπομπές ρύπων αλλά και στις ανάγκες των καταναλωτών για μια αναβαθμισμένη και δυναμική οδηγική εμπειρία με ένα ηλεκτρικό όχημα που εκπέμπει υπεροχή, ευφυΐα, αξιοπιστία, απόδοση και ασφάλεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χάρη στην πρόοδο και στην καινοτομία της Toyota σε ό,τι αφορά στην έρευνα για την απόδοση των μπαταριών, η μπαταρία του Toyota bZ4X προσφέρει αξιοπιστία και αυτονομία, συγκρίσιμη, αν όχι την καλύτερη στην κατηγορία του οχήματος, προσαρμοζόμενη απόλυτα σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Η έμφαση και η επιμονή στην ποιότητα που χαρακτηρίζει την Toyota παρέχει την εγγύηση και τη σιγουριά σε ό,τι αφορά στην αξιοπιστία της μπαταρίας, καθώς ακόμα και μετά από 10 χρόνια χρήσης, η μπαταρία αναμένεται να λειτουργεί στο 70% της αρχικής της απόδοσης. Ειδικά για τη μπαταρία, η Toyota μέσω του EV Health check δίνει εγγύηση 10 ετών ή 1.000.000 χιλιομέτρων, όποιο λήξει πρώτο.

Toyota bZ4X Limassol Cyprus dickran ouzounian toyota cyprusΣτο νέο μοντέλο κυριαρχεί η αίσθηση αξιοπιστίας και ασφάλειας στην οποία συμπεριλαμβάνεται η πιο πρόσφατη τεχνολογία Toyota Safety Sense με υποβοήθηση διακοπής οδήγησης έκτακτης ανάγκης (DESA) και Over the Air Updates (OTA). Έτσι, τόσο για την οδήγηση εντός των αστικών περιοχών, όσο και για τα εκτός δρόμου ταξίδια, με το νέο Toyota bZ4X, η απόλυτη ασφάλεια είναι εγγυημένη.

Η Toyota Κύπρου συνεχίζει να προσφέρει με τις αναβαθμισμένες προτάσεις αυτοκινήτων της στους κυπριακούς δρόμους μεγαλύτερη ασφάλεια, σιγουριά και αξιοπιστία για μέλλον των μετακινήσεων. H ανταπόκριση του ενδιαφερόμενου κοινού για το νέο Toyota bZ4X είναι μεγάλη, ενώ οι πρώτες παραγγελίες απέδειξαν ότι η ζήτηση του bZ4X θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα.

top 10 «Καταλάβει ο Ιάπωνας;» Οκτώ κορυφαίοι κινητήρες που έμειναν στην ιστορία

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.