Πρεμιέρα για το νέα γενιά του Lexus RX

Την πρώτη επίσημη ημέρα του καλοκαιριού επέλεξε η Lexus, για να αποκαλύψει την 5η γενιά του RX, παρουσιάζοντας ένα πλήρως ανανεωμένο μοντέλο και εγκαινιάζοντας έτσι ένα νέο μεγάλο κεφάλαιο για αυτό το εμβληματικό SUV.

LEXUS RX DICKRAN OUZOUNIAN LEXUS CYPRUSΤο πρωτοποριακό μοντέλο RX έχει διακριθεί ως το απόλυτο μπεστ σέλερ για τη Lexus τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Το RX από την πρώτη κυκλοφορία του το 1998 έχει σημειώσει πωλήσεις παγκοσμίως οι οποίες υπερβαίνουν τα 3,5 εκατομμύρια, εκ των οποίων οι 300.000 αφορούν στην αγορά της Ευρώπης. Η εντυπωσιακή αυτή ανταπόκριση του κοινού για το μοντέλο είναι ενδεικτική και δικαιολογεί απόλυτα το γεγονός ότι νέο RX 5ης γενιάς αποτελεί μια καθοριστικής σημασίας εξέλιξη σε ό,τι αφορά στη μελλοντική στρατηγική «Lexus Electrified» της Lexus.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της LEXUS

LEXUS RX DICKRAN OUZOUNIAN LEXUS CYPRUS RX 450h+Σε συνδυασμό με το NX, το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα και το RZ, που αποκαλύφθηκε πριν από μικρό χρονικό διάστημα, το νέο RX έρχεται να συμβάλει στην υλοποίηση του «Επόμενου Κεφαλαίου» της Lexus, καθώς τα τρία αυτά μοντέλα αντιπροσωπεύουν την πιο δυναμική πρόταση στην αγορά των SUV D-E Premium, που αποτελεί το ζωτικό μέρος της καρδιάς της Lexus.

Για τη δημιουργία του νέου RX η Lexus αποφάσισε να διευρύνει έτι περαιτέρω τη νέα σχεδιαστική γλώσσα «Next Chapter». Αυτή η απόφαση μεταφράζεται στη συμπερίληψη ενός νέου «σώματος ατράκτου» που επιτεύχθηκε με την ενσωμάτωση της ιδέας του άξονα σε ολόκληρο το μπροστινό μέρος του οχήματος.

Στο εσωτερικό, το πιλοτήριο «Tazuna» έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να διατηρεί συνεχώς στο επίκεντρο τον οδηγό, εστιάζοντας στο να του παρέχεται διαρκώς άμεσος και διαισθητικός έλεγχος του οχήματος, ακολουθώντας την αρχή «χέρια στο τιμόνι, μάτια στον δρόμο». Ακόμα μια νέα οθόνη αφής 14″ έχει προστεθεί για να ενισχύσει τη βελτιωμένη οδηγική εμπειρία που χαρακτηρίζεται από τη διαισθητική και καθαρή διάταξη των στοιχείων που συνθέτουν το πιλοτήριο.

LEXUS RX DICKRAN OUZOUNIAN LEXUS CYPRUS RX 500hΤο νέο RX έρχεται στην Ευρώπη με μια σειρά τριών διαφορετικών ηλεκτρικών εκδόσεων. Στη δυτική Ευρώπη, που αποτελεί τον πυρήνα της αγοράς της Lexus, το RX 450h+ υποδέχεται τους πελάτες RX με την προσθήκη Plug-in υβριδικής τεχνολογίας , ενώ με το νέο υβριδικό RX 350h, η Lexus προτείνει μια αποτελεσματική εναλλακτική λύση για τους κινητήρες χαμηλότερου κυβισμού ντίζελ και βενζίνης. Τώρα σε ό,τι αφορά στους οδηγούς εκείνους που αναζητούν πιο συναρπαστικές επιδόσεις, η Lexus έχει ετοιμάσει για να καλύψει τις ανάγκες τους, το πρώτο της υβριδικό turbo, το RX 500h, το οποίο συνοδεύεται από έλεγχο δύναμης μετάδοσης κίνησης DIRECT4.

Για να συνθέσει το εξατομικευμένο «Lexus Driving Signature» του νέου RX, η Lexus βελτιστοποίησε τα βασικά στοιχεία του SUV, όπως το κέντρο βάρους, τις προδιαγραφές αδράνειας, τη μείωση βάρους, την ακαμψία και το σύστημα μετάδοσης κίνησης, ώστε να δημιουργήσει μια πιο φυσική και απρόσκοπτη επικοινωνία ανάμεσα στο αυτοκίνητο και στον οδηγό. Ο βελτιωμένος χειρισμός και η εξαιρετική απόκριση είναι το αποτέλεσμα που προκύπτει από την αναβαθμισμένη πλατφόρμα GA-K που προσφέρει εξαιρετική ακαμψία αμαξώματος και χαμηλό κέντρο βάρους.

Ταυτόχρονα, αξιοποιώντας την παγκόσμιας κλάσης τεχνολογία ασφαλείας της Lexus, το RX προσφέρει το Lexus Safety System+ 3ης γενιάς, με βελτιωμένο σύστημα Pre-Collision, νέο Proactive Driver Assist και Extended Safety Package. Επίσης το RX διαθέτει την πιο πρόσφατη πλατφόρμα πολυμέσων με το Hey Lexus Smart Voice Assistant και την εφαρμογή Lexus Link.

Παράλληλα το νέο RX προσφέρει ευρύ χώρο αποσκευών και πέντε πολυτελή καθίσματα με απεριόριστο χώρο για τα πόδια. Χάρη στην αυξημένη απόσταση ζευγαριού (1010 mm, +10 mm έναντι του προηγούμενου μοντέλου) και τα νέας σχεδίασης καθίσματα η Lexus κατάφερε να κάνει το RX πιο ευρύχωρο και άνετο στο εσωτερικό της καμπίνας, ενώ  το μοντέλο γίνεται ακόμα πιο εύχρηστο καθώς το ύψος φόρτωσης μειώθηκε κατά 30 mm. Την ίδια στιγμή λόγω του έξυπνου σχεδιασμού της πίσω θύρας, ο χώρος αποσκευών είναι πλέον κατά 50 χλστ. μακρύτερος. Το νέο RX είναι διαθέσιμο για online κράτηση από την Τετάρτη 1 Ιουνίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προκρατήσουν διαδικτυακά το ολότελα νέο RX και να τo παραλάβουν πρώτοι. Περισσότερα στο www.lexus.com.cy.

top 10 «Καταλάβει ο Ιάπωνας;» Οκτώ κορυφαίοι κινητήρες που έμειναν στην ιστορία

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK