Πολλά τα λεφτά… οι 10 ακριβότεροι πλειστηριασμοί του 2020!

Μπορεί ο χρόνος που πέρασε να άφησε την καταστροφή στο διάβα του, παίρνοντας δυστυχώς μαζί του ενάμιση εκατομμύριο ζωές, αλλά κάποια πράγματα δεν αλλάζουν και οι πλειστηριασμοί συνεχίστηκαν κανονικότατα με τα εκατομμύρια να ανταλλάσσουν χέρια.

Ο λόγος φυσικά για τους πανάκριβους πλειστηριασμούς ιστορικών θηρίων του δρόμου και τις πίστας, που αν τυχαίνει και σου περισσεύουν λίγα εκατομμύρια, σίγουρα σε ενδιαφέρουν! Το μοναδικό μέρος της διαδικασίας που αλλοίωσε η πανδημία ήταν πως οι πλειστηριασμοί ήταν διαδικτυακοί, όλα τα υπόλοιπα κύλησαν κανονικότατα όπως και τα δάκρυα μας βλέποντας αυτά τα υπέρογκα ποσά αλλά και τα θαύματα της μηχανουργικής που πηγαινοέρχονταν.

Δείτε εδώ τους δέκα ακριβότερους πλειστηριασμούς της χρονιάς που μας πέρασε.

10 – 1971 Lamborghini Miura P400 SV Speciale  – $4.257.007

1971 Lamborghini Miura P400 SV Speciale Όντας η τελευταία, και πιο εξελιγμένη, έκδοση της θρυλικής Miura, η P400 SV Speciale έχει την δική της θέση στην ιστορία. Ο πρώτος της ιδιοκτήτης ήταν ο Γάλλος επιχειρηματίας Jacques Dembiermont. Το αυτοκίνητο αυτό, με την αποκατεστημένη μοναδική μπογιά Oro Metallizzato (μεταλλικό χρυσό) είναι μόλις ένα από 150 κομμάτια που κυκλοφόρησαν. Η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για αξία δυο εκατομμυρίων δολαρίων, αλλά όπως αντιλαμβάνεστε το «ταβάνι» της ήταν πολύ πιο πάνω.

Δείτε το επόμενο

2001 Ferrari 550 GT1 Prodrive