Ποιος θέλει μια σπάνια Lancia Hyena Zagato;

Η ιστορία αυτού του συγκεκριμένου μοντέλου της Lancia ξεκινάει με τον επίσημο εισαγωγέα των αυτοκινήτων αυτών στην Ολλανδία, Paul Koot, ο οποίος πίστευε πως θα μπορούσαν να είχαν λίγες περισσότερες καμπύλες, ρίχνοντας έτσι την ιδέα για ένα κουπέ με καμπύλες με βάση την Integrale στον Andrea Zagato, φυτεύοντας τους πρώτους σπόρους της «Hyena».

Lancia Hyena ZagatoΑποτελούσε εξ αρχής μια ολοκληρωτική μεταμόρφωση, με αμάξωμα από αλουμίνιο και σύνθετα υλικά που μείωσαν το συνολικό της βάρος κατά περίπου 200 κιλά σε σχέση με την Integrale. Στο εσωτερικό, ο Zagato πρόσθεσε ένα ολοκαίνουργιο ταμπλό και πόρτες από ανθρακονήματα, κάτι που τότε ήταν σχεδόν πρωτάκουστο.

TOP 10 Δέκα αξέχαστα αλλά… προβληματικά κλασσικά!Για να συνδυαστεί με τη μείωση βάρους, ο 2.0-λίτρος turbo κινητήρας inline-four δέχθηκε περιποίηση με αποτέλεσμα να ανέβει η απόδοση στους 250 ίππους και να φθάνει τα εκατό χιλιόμετρα από στάση σε μόλις 5,4 δευτερόλεπτα.

Lancia Hyena ZagatoΥπήρχε όμως ένα μικρό πρόβλημα. Η Fiat δεν ήθελε να υποστηρίξει το έργο, πράγμα που σήμαινε ότι ο Zagato δεν μπόρεσε να πάρει μερικώς ολοκληρωμένες Integrales από τη γραμμή παραγωγής για να τα τελειώσει. Ο παράλογος τρόπος αντιμετώπισης περιλάμβανε την αγορά καινούργιων αυτοκινήτων από αντιπροσώπους, την απογύμνωσή τους και την επαναδημιουργία τους ως Hyena. Αυτός ήταν ένας ιδιαίτερα δαπανηρός και αναποτελεσματικός τρόπος κατασκευής ενός αυτοκινήτου, αναγκάζοντας τους να κοστολογήσουν την Hyena στα 75.000 δολάρια, κάτι που στις αρχές του 1990, αντιλαμβάνεστε, καθιστούσε σχεδόν απαγορευτική την αγορά του. Γι αυτό το λόγο παράχθηκαν μόνο 24 κομμάτια!

Lancia Hyena ZagatoΈνα από αυτά τα 24 κομμάτια βγαίνει σε δημοπρασία RM Sotheby, και η τιμή της φημολογείται πως θα είναι μεταξύ €160.000  και €200.000 ενώ φέρει και τις υπογραφές των Elio και Gianni Zagato πάνω στο αμάξωμα! Το αυτοκίνητο ήρθε από Γερμανία και έχει μόλις 8950 χιλιόμετρα στο ρολόι ενώ πέρασε από μόνο τρεις προηγούμενους ιδιοκτήτες.

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.