Πέραν των 600 χλμ η αυτονομία του νέου Hyundai Ioniq 6

Η Hyundai αποκάλυψε το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Ioniq 6 δίδοντας μας τις πρώτες εικόνες για τον εξωτερικό και εσωτερικό του σχεδιασμό. Όμως τώρα η κορεάτικη εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου της μοντέλου.

hyundai Ioniq 6 ctc automotive hyundai cyprusΘυμίζουμε ότι το Ioniq 6 είναι κτισμένο πάνω στη νέα πλατφόρμα E-GMP (Electric Global Modular Platform) για ηλεκτρικά οχήματα της Hyundai με διαστάσεις: μήκος 4.855 χλστ., πλάτος 1.880 χλστ., ύψος 1.495 χλστ. και μεταξόνιο 2.950 χλστ.hyundai Ioniq 6 ctc automotive hyundai cyprus

Η βασική έκδοση του νέου Ioniq θα διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα, τοποθετημένο στον πίσω άξονα με 218 ίππους, ενώ η μπαταρία του είναι χωρητικότητας  53 kWh. Στη γκάμα του θα υπάρχει και μπαταρία με μεγαλύτερη χωρητικότητα 77.4 kWh, η οποία προσφέρει μια αυτονομία της τάης των 610 χλμ. (μέτρηση WLTP). Σε σύγκριση με το Ioniq 5 που χρησιμοποιεί την ίδια μπαταρία, η αύξηση της αυτονομίας είναι περίπου 100 χλμ. Κυρίως στην αεροδυναμική του νέου Ioniq 6, το οποίο επιτυγχάνει συντελεστή οπισθέλκουσας cd 0,21, χάρη στην έντονα κεκλιμένη γραμμή της οροφής.

hyundai Ioniq 6 ctc automotive hyundai cyprus Παράλληλα το νέο Ioniq 6 έχει χαμηλό ρύγχος, ενεργά πτερύγια αέρα μπροστά, προαιρετικές λεπτές κάμερες που αντικαθιστούν τους παραδοσιακούς πλευρικούς καθρέπτες,  ελλειπτική πίσω αεροτομή και πλήρη κάλυψη του δαπέδου κάτω από το αυτοκίνητο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της HYUNDAI

Mε τη μεγαλύτερη μπαταρία των 77.4 kWh το Ioniq 6 θα προσφέρεται με έναν ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα, άρα πισωκίνητο, αλλά και με δεύτερο ηλεκτροκινητήρα στον εμπρός άξονα που θα του δίνει τετρακίνηση, συνδυαστική ισχύ 325 ίππων και ροπή 605 Nm. Από πλευράς επιδόσεων γνωρίζουμε ότι το τετρακίνητο Ioniq 6 θα μπορεί να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,1 δευτ.hyundai Ioniq 6 ctc automotive hyundai cyprus

Το νέο Ioniq 6 υποστηρίζει φόρτιση 400V αλλά και 800V, η οποία συναντάται κυρίως σε ηλεκτρικά premium supercars. Από ταχυφορτιστή DC 350 kW η μπαταρία φορτίζει από 10-80% σε μόλις 18 λεπτά. Με τη λειτουργία “vehicle-to-load” το Ioniq 6 δουλεύει και ως powerbank προσφέροντας ρεύμα σε οποιαδήποτε εξωτερική ηλεκτρική συσκευή.

Στη γραμμή παραγωγής το νέο Ioniq 6 θα περάσει το τρίτο τρίμηνο του 2022 και θα είναι διαθέσιμο αρχικά σε ορισμένες αγορές μέχρι το τέλος του έτους.

Δείτε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κυπριακής αγοράς (Τιμες/Εξοπλισμός) - electric cars cyprus - Σχεδίο Επιχορήγησης για την Αγορά Ηλεκτρικών Οχημάτων

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.