Πέντε χρόνια φυλακή σε dealer που γύριζε τα χιλιόμετρα στα αυτοκίνητα

Μάλιστα. Σε ένα παράλληλο σύμπαν συμβαίνουν και αυτά στον κόσμο του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου. Δικαστήριο στο Brooklyn των Ηνωμένων Πολιτειών καταδίκασε έναν έμπορο αυτοκινήτων σε πέντε χρόνια φυλάκισης επειδή γύριζε τα χιλιόμετρα των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που πωλούσε. Και ο δικαστής δεν έμεινε μέχρι εκεί.

jailΟ κατηγορούμενος θα πρέπει να καταβάλει και ένα ποσό της τάξης των τεσσάρων εκατομμυρίων δολαρίων σε αποζημιώσεις στους ιδιοκτήτες.

Δείτε επίσης: Ferrari 269 GTB και τα μυαλά στα κάγκελα!

Πιο συγκεκριμένα, ο Shmuel Gali, για πέντε ολόκληρα χρόνια γύριζε τα χιλιόμετρα στα αυτοκίνητα που πωλούσε. Ένας αριθμός πάνω από 650 αυτοκίνητα που πωλήθηκαν σε ανυποψίαστους ιδιοκτήτες  από το 2006 έως και το 2011. Η δουλειά γινόταν με συγγενικό του πρόσωπο οι οποίοι, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμα, αγόραζαν μεταχειρισμένα από άλλες πολιτείες και αφού αφαιρούσαν τουλάχιστον 100 χιλιάδες χιλιόμετρα από κάθε όχηα τα  μεταπωλούσαν σε πολύ ψηλότερες τιμές.

Εκτός από τα πέντε χρόνια φυλάκισης που καταδικάστηκε, ο Shmuel Gali έχει να αντιμετωπίσει και την αποζημίωση των τεσσάρων εκατομμυρίων δολαρίων που του επέβαλε το ομοσπονδιακό δικαστήριο για κακουργηματική απάτη σε βάρος πολιτών από πέντε συνολικά πολιτείες.

TOP TEN:Οι πιο extreme αγώνες ταχύτητας στον κόσμο

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Πάθος, αφοσίωση και εμπειρία σε ό,τι αφορά τον κόσμο του αυτοκίνητου χαρακτηρίζουν την πορεία του Πέτρου Σουτζιή, τα 30 και πλέον χρόνια του, στο χώρο των ΜΜΕ. Τα ίδια χαρακτηριστικά θα έχει και το autokinito.com.cy, το οποίο στοχεύει να γίνει το σημείο αναφοράς για όλους όσους αγαπούν το αυτοκίνητο, το μηχανοκίνητο αθλητισμό ή ενδιαφέρονται για την αγορά αυτοκινήτου στην Κύπρο και στον κόσμο.