Πέντε αστέρια GREEN NCAP για το Hyundai Kona Electric

Η υψηλότερη δυνατή βαθμολογία δόθηκε στο Hyundai Kona Electric, σε πρόσφατες δοκιμές του Green NCAP, του ανεξάρτητου οργανισμού που εξετάζει και βαθμολογεί οχήματα βάσει της ενεργειακής αποτελεσματικότητας και τις εκπομπές ρύπων τους.

hyundai kona electric green ncapΗ βαθμολόγηση βασίστηκε σε τρεις παράγοντες, καθένας από τους οποίους περιλάμβανε συγκεκριμένες μετρήσεις: καθαρό αέρα, ενεργειακή αποτελεσματικότητα και αέρια θερμοκηπίου. Σαν όχημα με μηδενικούς ρύπους, το Kona Electric πήρε την υψηλότερη βαθμολογία για τον καθαρό αέρα και τα αέρια θερμοκηπίου. Εντυπωσιακά υψηλή βαθμολογία πήρε επίσης για την ενεργειακή αποτελεσματικότητα. Μεταξύ 24 οχημάτων που κρίθηκαν το 2020, το Kona Electric είναι το μόνο, με άλλο ένα, που απέσπασε την υψηλότερη βαθμολογία. Στην αναφορά του, το Green NCAP αναφέρει σχετικά:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της HYUNDAI

“Όπως συμβαίνει και με τα υπόλοιπα ηλεκτρικά οχήματα, δεν υπάρχουν εκπομπές ρύπων και το Kona Electric πήρε όλους τους βαθμούς για καθαρό αέρα και αέρια θερμοκηπίου. Ακόμα και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα καταναλώνουν ενέργεια για να κινηθούν, αλλά η αποτελεσματικότητα του Kona Electric του χάρισε την υψηλότερη βαθμολογία: <30kWh/100 χλμ.”

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που το Kona Electric απέσπασε την τιμητική αυτή διάκριση. Αυτό υπογραμμίζει ότι το SUV μας δεν είναι μόνο φιλικό προς το περιβάλλον αλλά και ένα ισχυρό προϊόν με εξαιρετικές αποδόσεις και επιδόσεις”, δήλωσε ο Andreas-Christeph Hofmann, Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ και Προϊόντων της Hyundai Motor Europe. “Αυτή η επιτυχία αποτελεί απόδειξη για την πρωτοποριακή μας θέση στην αγορά της αυτοκίνησης του μέλλοντος”, συνέχισε.

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.