Παρίσι 2022: Πρωτότυπο, υβριδικό σύνολο και συλλεκτικό Duster για την Dacia

Το πρωτότυπο Dacia Manifesto, ο νέος υβριδικός κινητήρας και το Dacia Duster Matt edition ήταν τα κύρια εκθέματα στο περίπτερο της Dacia στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι όπου κυριάρχησε και το νέο λογότυπο της μάρκας.  

PARIS MOTORSHOW DACIA MANIFESTO CHAR PILAKOUTAS DACIA CYPRUSΜε το Manifesto η Dacia παρουσιάζει μια σειρά από τεχνολογίες, ή καλύτερα καινοτομίες, που θα εφαρμόσει στα δικά της μοντέλα στο μέλλον. Με εμφανή τα εκτός δρόμου χαρακτηριστικά, το Manifesto είναι διθέσιο και φυσικά θα αποτελέσει ένα νέο μοντέλο στη γκάμα της μάρκας στο προσεχές μέλλον. Αποτελείται από μια σειρά ιδεών και προτάσεων που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν πάνω σε ένα αυτοκίνητο στο μέλλον… αλλά με πολλή δόση πειραματισμού από τους σχεδιαστές και μηχανικούς της Dacia. Απουσιάζουν πόρτες και ανεμοθώρακας και διαθέτει ελαστικά χωρίς αέρα ενώ τα υλικά στο εσωτερικό είναι αδιάβροχα. Παράλληλα, τα καλύμματα των θέσεων μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν υπνόσακοι όταν αφαιρεθούν! Με συνολικό βάρος μόλις 720, η Dacia δεν αναφέρει οτιδήποτε όσον αφορά τα μηχανικά του μοντέλου.

PARIS MOTORSHOW DACIA DUSTER MAT EDITION CHAR PILAKOUTAS DACIA CYPRUSΣτο σαλόνι του Παρισιού η Dacia ανακοίνωσε και το πρώτο υβριδικό μοντέλο στην  ιστορία της. Ο υβριδικός κινητήρας Hybrid 140 του Ομίλου της Renault θα τοποθετηθεί πρώτα στο νέο SUV, το Jogger και θα είναι διαθέσιμο από τους πρώτους μήνες του 2023. Μια κίνηση στο πιο προσιτό επταθέσιο της αγοράς που θα του προσφέρει επίσης και μικρό κόστος χρήσης και κίνησης!. Το υβριδικό σύστημα συνδυάζεται με ένα βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων με απόδοση 145 ίππων διασφαλίζοντας χαμηλή κατανάλωση καυσίμου.

PARIS MOTORSHOW DACIA SPRING CHAR PILAKOUTAS DACIA CYPRUSΗ Dacia παρουσίασε επίσης και μια παραλλαγή του Dacia Duster με τον κωδικό Mat Edition. Θα παραχθούν μόλις μερικές εκατοντάδες μοντέλα με τον ιδιόμορφο αυτό χρωματισμό, με την Dacia να δηλώνει ότι το Duster Matt θα αγγίζει τα όρια του συλλεκτικού.

top 10 - Δείτε τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα στην Κύπρο… σήμερα!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK