Oι φιναλίστ για το «Best Buy Car of Europe» από τον Οργανισμό AUTOBEST

Τα νέα Citroen C4, Dacia Sandero, Honda Jazz, Peugeot 2008, Seat Leon, Skoda Octavia και Toyota Yaris είναι οι φιναλίστ του διαγωνισμού AUTOBEST 2021. Αυτά τα αυτοκίνητα θα διαγωνιστούν για τον κορυφαίο τίτλο «Best Buy Car of Europe 2021». Η κριτική επιτροπή 31 μελών από 31 χώρες, θα κάνει τις τελικές αξιολογήσεις και θα ψηφίσει τις προσεχείς εβδομάδες, με τον νικητή να ανακοινώνεται στα μέσα Δεκεμβρίου.

SEAT LEON«Στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο ζούμε σε μια ιδιαίτερη εποχή, αντιμετωπίζοντας μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις στον τομέα της δημόσιας υγείας αυτού του αιώνα. Βλέπουμε πόσο έχει επηρεάσει την αυτοκινητοβιομηχανία στην Ευρώπη. Ως Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας, επηρεαζόμαστε επίσης πολύ άσχημα. Παρ’ όλα αυτά, αποφασίσαμε να παραμείνουμε πιστοί στην παράδοσή μας και να ανακοινώσουμε τους φιναλίστ όπως κάναμε κάθε χρόνο τα τελευταία 20 χρόνια. Ο αριθμός-ρεκόρ των επτά αυτοκινήτων αποτελείται από λαμπρά νέα μοντέλα που αξίζουν την παρουσία τους στον Τελικό», δήλωσε ο Dan Vardie, Ιδρυτής & Πρόεδρος της AUTOBEST.

SKODA OCTAVIAΣτις 4 και 5 Νοεμβρίου, η ευρωπαϊκή κριτική επιτροπή AUTOBEST θα πάει στο Teesdorf της Αυστρίας για το τελικό τεστ. «Η πίστα δοκιμών Fahrtechnik του Austrian Automobile Club (OEAMTC) απέκτησε διεθνή αναγνώριση για τις δοκιμές οχημάτων καθώς και για την εκπαίδευση οδηγών. Καθώς το κέντρο στο Teesdorf βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο της Βιέννης, η Autobest χαίρεται που καθιέρωσε συνεργασία με την OEAMTC για την Τελική Δοκιμή σε αυτό το τέλειο περιβάλλον», δήλωσε ο Δρ Gerhard Kuntschik, Αντιπρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του AUTOBEST.

PEUGEOT 2008«Στο AUTOBEST, παρακολουθούμε στενά την κατάσταση της πανδημίας. Για εμάς, η υγεία των μελών της κριτικής επιτροπής και των επισκεπτών από τη βιομηχανία είναι υψίστης σημασίας. Επομένως, οι υγειονομικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του τελικού τεστ είναι πολύ αυστηρές και απόλυτα σύμφωνες με τις τοπικές και εθνικές αρχές στην Αυστρία. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το τελικό μας τεστ θα είναι επιτυχές, ακολουθώντας το παραδοσιακό πρόγραμμά μας με δοκιμές σε δημόσιους δρόμους και λεπτομερείς συγκεκριμένες δοκιμές στην πίστα. Θα πραγματοποιήσουμε επίσης τη γνωστή συνέντευξη τύπου μας με τους εκπροσώπους των κατασκευαστών στον Τελικό, και κορυφαία στελέχη που συνεισφέρουν και εμφανίζονται στο διαδίκτυο», δήλωσε ο Ilia Seliktar, συνιδρυτής και Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του AUTOBEST

DACIA SANDERO«Έχουμε την πλήρη υποστήριξη των μελών της επιτροπής μας. Όλοι οι κατασκευαστές που έχουν αυτοκίνητο στον τελικό αντέδρασαν πολύ θετικά για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό «Best Buy Car of Europe 2021». Αυτή είναι μια κοινή απάντηση της αυτοκινητοβιομηχανίας και των μέσων οδήγησης , ένα σημάδι ανθεκτικότητας μπροστά στο COVID-19.

TOYOTA YARISΑυτό είναι επίσης ένα έμβλημα σεβασμού στους πελάτες, τους αναγνώστες και τους θεατές μας που υποφέρουν κατά τη διάρκεια αυτής της πανδημίας. Η ανάγκη για αυτοκίνητα και νέα μοντέλα με τις τελευταίες τεχνολογίες είναι εξίσου σημαντική όσο ήταν ποτέ. Στο AUTOBEST, θα κάνουμε τη δουλειά μας, όπως κάναμε τις τελευταίες δύο δεκαετίες» πρόσθεσε ο Dan Vardie.

CITROEN C4Η AUTOBEST κυκλοφορεί το λογότυπο του «European AUTOBEST 2021 Finalist». Οι επτά κατασκευαστές έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν το λογότυπο σε όλες τις καμπάνιες επικοινωνίας και μάρκετινγκ πριν από την ανακοίνωση του νικητή του AUTOBEST 2021.

2020 Honda Jazz e:HEV & Jazz Crosstar e:HEVO Οργανισμός AUTOBEST

Logo Autobest Euro Finalist 2021Τα μέλη της επιτροπής AUTOBEST εκπροσωπούν 31 ευρωπαϊκές χώρες, καθιστώντας την τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη κριτική επιτροπή στον κόσμο από τον αριθμό των χωρών που εκπροσωπούνται. Η κριτική επιτροπή AUTOBEST δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις προσπάθειες που καταβάλλει η αυτοκινητοβιομηχανία. Επενδύσεις, νέες ευκαιρίες εργασίας για άτομα, κεφάλαια για «πράσινα» αυτοκίνητα και τεχνολογίες, η υποστήριξη για διάφορες περιοχές της Ευρώπης ελέγχεται προσεκτικά και εκτιμάται από την κριτική επιτροπή. Οι νέες τεχνολογίες εντός του αυτοκινήτου και η συνδεσιμότητα βρίσκονται επίσης υπό τον έλεγχο της επιτροπής. Συνολικά, αφιερώνουμε οκτώ βραβεία σε αυτά τα επιτεύγματα στις ακόλουθες κατηγορίες. MANBEST, COMPANYBEST, ECOBEST, DESIGNBEST, TECHNOBEST, SAFETYBEST, SMARTBEST και SPORTBEST. Τις επόμενες εβδομάδες, η AUTOBEST θα ανακοινώσει τους νικητές αυτών των βραβείων.

Η 20η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο χρόνο σε ημερομηνία και τοποθεσία που θα επιλεγεί αργότερα εν αναμονή των διαφόρων υγειονομικών συνθηκών σε χώρες της Ευρώπης. Η φετινή έκδοση του AUTOBEST Awards Gala βρισκόταν στο Μάϊνζ της Γερμανίας, στις 13 Φεβρουαρίου, συγκεντρώνοντας έναν αριθμό ρεκόρ κορυφαίων στελεχών από διάφορες εταιρείες και οργανισμούς.

Το AUTOBEST Awards Gala έχει εξελιχθεί τα τελευταία 20 χρόνια από ένα ξεχωριστό δείπνο σε μια τοποθεσία πέντε αστέρων σε ένα Ευρωπαϊκό Gala με καλλιτεχνικό περιεχόμενο παγκόσμιας κλάσης, γκουρμέ μενού και ένα μοναδικό Grand Finale για το Βραβείο AUTOBEST. Περισσότερες πληροφορίες στο www.autobest.org

Ο οργανισμός AUTOBEST δημιουργήθηκε το 2001 με την επαναστατική ιδέα του «best buy car» που διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά. Για να γίνει ένα αυτοκίνητο νικητής του AUTOBEST, πρέπει να αντιπροσωπεύει την καλύτερη προσφορά για τους περισσότερους Ευρωπαίους πελάτες. Η τιμή, το δίκτυο υπηρεσιών, η διανομή ανταλλακτικών και η ευελιξία είναι τα πιο σημαντικά κριτήρια στη διαδικασία ψηφοφορίας. Ο σχεδιασμός και οι νέες τεχνολογίες αποτελούν επίσης κρίσιμους παράγοντες για την ψηφοφορία. Το AUTOBEST χρησιμοποιεί ένα διαφανές σύστημα ψηφοφορίας, με ένα σύνθετο πλέγμα 13 κριτηρίων για να αποφασίσει τον νικητή.