O Toto Wolff παραλαμβάνει το βραβείο Sportbest από τον δημοσιογραφικό οργανισμό AutoBest

Πίσω από τις επιτυχίες της Mercedes στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 βρίσκεται ένας Αυστριακός μαέστρος. Ο Toto Wolff, o 49χρονος επιχειρηματίας, πρώην οδηγός αγώνων, που ηγείται των αγωνιστικών δραστηριοτήτων της ομάδας με το πιο γνωστό αστέρι. H Mercedes επι Wolff έχει σηκώσει 7 φορές το double, πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών και παίζει πολύ δυνατά και για το φετινό.

O Toto Wolff παραλαμβάνει το βραβείο Sportbest από τον δημοσιογραφικό οργανισμό AutoBestΣτο πλαίσιο λοιπόν των βραβείων που απονέμει ο ευρωπαϊκός ανεξάρτητος δημοσιογραφικός οργανισμός AutoBest, είναι και το βραβείο SportBest για το Motorsport.

Για το 2021 η επιτροπή που αποτελείται από 32 δημοσιογράφους / κριτές, μεταξύ αυτών και η Κύπρος με τον ιδιοκτήτη του autokinito.com.cy Πέτρο Σουτζιή όπου ομόφωνα ψηφίστηκε ότι το βραβείο SportBest το δικαιούται το αφεντικό της Mercedes F1, o Τoto Wolff.

Στην απονομή Gala που έγινε στη Βαρκελώνη ο Toto Wolff δεν ήταν παρών καθώς η ημερομηνία της απονομής συν έπεσε με το Γκραν Πρι της Τουρκίας, οπότε η Αυστριακός σε αυτήν τη πολύ δύσκολη για την ομάδα του καμπή του πρωταθλήματος ήταν εκεί.

Έστειλε όμως το μήνυμά του και προβλήθηκε όμως από το video wall που ήταν τοποθετημένο στο La Llotja del Mar, ορόσημο της Βαρκελώνης, ένα από τα μέρη που κάνουν την Ευρώπη τόσο περήφανη για την κληρονομιά της, με τους Πικάσο, Γκαουντί, Μιρό να έχουν «δημιουργήσει» σε αυτό το εκπληκτικό κτίριο.

Όμως στο πλαίσιο του Γκραν Πρι του Τέξας στην πίστα του Όστιν ο Πρόεδρος του AutoBest Dr. Gerhard Kuntschik συνάντησε τον Toto Wolff και του απένειμε το ξεχωριστό αυτό βραβείο, απ΄όπου και η φωτογραφία.

O Toto Wolff μετά την αγωνιστική του καριέρα σε πίστες κυρίως αλλά και στις 24 Ώρες του Λε Μαν, το 2009 τον βρίσκει στο Δ.Σ. της Williams F1 Team, όπου επι των ημερών του και συγκεκριμένα το 2012 η Williams με τον Κολομβιανό Pastor Maldonado κάνει τη μεγάλη έκπληξη κατακτώντας νίκη. Ήταν και η τελευταία νίκη της Williams μέχρι σήμερα.

Το 2013 ο Toto Wolff αναλαμβάνει όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες της Mercedes στη θέση του Nobert Haug και το 2020 υπέγραψε νέο συμβόλαιο ως επικεφαλής της Mercedes Motorsport για τρία ακόμα χρόνια.

TOP 10 Δέκα αξέχαστα αλλά… προβληματικά κλασσικά!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.