Ο Επικεφαλής Σχεδιασμού της Hyundai ανακηρύχθηκε World Car Person of the Year 2023

Ο κ. SangYup Lee, Executive Vice President και Head του Hyundai και Genesis Global Design Center, ανακηρύχθηκε Πρόσωπο της Χρονιάς 2023 για την Αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως, σύμφωνα με την κριτική επιτροπή των World Car Awards (WCA) που εκπροσωπείται από περισσότερους από 100 ειδικούς του κλάδου και δημοσιογράφους.

sangyup lee head of hyundai and genesis global design centerΕίναι αξιοσημείωτο ότι αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη νίκη του τίτλου World Car Person of the Year για το Hyundai Motor Group. Ο Luc Donckerwolke, President και Chief Creative Officer του Hyundai Motor Group ήταν ο περσινός νικητής.

Φέτος, η WCA βράβευσε τον κ. Lee για την δημιουργικότητά σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά και καινοτόμα πρωτότυπα οχήματα και αυτοκίνητα παραγωγής που παρουσιάστηκαν το 2022, συμπεριλαμβανομένων των Hyundai IONIQ 6, του Νέου KONA και του ‘rolling lab’ N Vision 74.

Παράλληλα, η WCA τίμησε το Hyundai IONIQ 5 – του οποίου ο κ. Lee ηγήθηκε του σχεδιασμού – με αρκετές διακρίσεις πέρυσι στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, όπως το World Car of the Year, το World Electric Vehicle of the Year και το World Car Design of the Year.

Η κριτική επιτροπή σημείωσε ότι η ισχυρή σχεδιαστική φιλοσοφία, το όραμα και η ηγετική ικανότητα του κ. Lee συνέβαλαν καθοριστικά στη διαμόρφωση της νέας σχεδιαστικής γλώσσας της Hyundai, όπως φαίνεται από τις πρόσφατες επιτυχίες της μάρκας. Συνεχίζει να είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τη δέσμευση της μάρκας στη δημιουργία εμβληματικών και συναισθηματικών σχεδίων.

Σύμφωνα με την WCA, η επιλογή για το βραβείο Πρόσωπο της Χρονιάς εξαρτάται από τους υποψηφίους που έχουν συνεισφέρει σημαντικά στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία με παγκόσμιο αντίκτυπο κατά την περίοδο από 1 Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2022 (δεν περιορίζεται σε μία αγορά ή περιοχή).

top 10 - Δείτε τα ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα στην Κύπρο… σήμερα!

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK