Νέο Ford Puma ST: Tο πρώτο SUV της Ford Performance στην Ευρώπη

Το νέο Ford Puma ST φέρνει τις καταξιωμένες δυναμικές επιδόσεις της Ford Performance στην κατηγορία των συμπαγών SUV για πρώτη φορά στην Ευρώπη.

FORD PUMA ST 2020Αναβαθμισμένο και με προηγμένες τεχνολογίες που φέρουν τη γνωστή υπογραφή “Sports Technologies”, όπως το προαιρετικό και μοναδικό στην κατηγορία διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (LSD) και τα πατενταρισμένα ελατήρια ανακατανομής πλευρικών φορτίων, το νέο Puma ST διαθέτει επίσης επιλέξιμα προφίλ οδήγησης που περιλαμβάνουν το πρόγραμμα Sport και – για πρώτη φορά σε μοντέλο της Ford Performance – το Eco, προσφέροντας έτσι επιλογές για ποικίλα οδηγικά σενάρια. Το νέο Puma ST χρησιμοποιεί τον κινητήρα 1.5L EcoBoost με απόδοση 200 ίππων ο οποίος εξασφαλίζει επιτάχυνση  0‑100 km/h σε 6,7 δευτερόλεπτα. Το βελτιστοποιημένο πλαίσιο περιλαμβάνει ειδικές ρυθμίσεις στον ημιάκαμπτο πίσω άξονα, στις αντιστρεπτικές δοκούς και στα αμορτισέρ. Η απόκριση του συστήματος διεύθυνσης είναι κατά 25% ταχύτερη και τα φρένα κατά 17% μεγαλύτερα από εκείνα του βασικού Puma. Με τα ειδικά σχεδιασμένα ελαστικά Michelin Pilot Sport 4S, το νέο Puma ST προσφέρει τη μέγιστη ευελιξία ανάμεσα σε όλα τα SUV μοντέλα της Ford.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Όλες τις τιμές και εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων της FORD

FORD PUMA ST 2020Η Ford Performance συνεργάστηκε με την Michelin για να αναπτύξουν έναν ειδικό τύπο ελαστικού που θα συμπληρώνει το αναβαθμισμένο πλαίσιο του Puma ST, χωρίς θυσίες στην οδηγική ποιότητα, που αποτελεί μια από τις πιο συναρπαστικές αρετές ενός SUV μοντέλου.

Το νέο Puma ST είναι το μοναδικό μικρό SUV επιδόσεων στην Ευρώπη με διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης (LSD) που βελτιστοποιεί την ελκτική πρόσφυση των εμπρός τροχών προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια στις στροφές και μείωση των φαινομένων υποστροφής, κυρίως στην έξοδο των στροφών.

Το αμιγώς μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης κατανέμει περισσότερη ροπή στον τροχό με την περισσότερη πρόσφυση προκειμένου να μειώσει την ολίσθηση, επιτρέποντας έτσι στον οδηγό να αξιοποιεί πλήρως τις δυνατότητες του κινητήρα.

FORD PUMA ST 2020Ο προηγμένος βενζινοκινητήρας 1.5L EcoBoost των 200 ίππων της Ford, τον οποίο είδαμε για πρώτη φορά στο πολυβραβευμένο Fiesta ST, υιοθετεί προηγμένες τεχνολογίες υπερσυμπίεσης και ψεκασμού καυσίμου υψηλής πίεσης, μαζί με σύστημα Twin Variable Cam Timing, συνδυάζοντας σπορ επιδόσεις με βελτιστοποιημένη κατανάλωση.

Το νέο Puma ST διατίθεται με ένα άμεσο στις αλλαγές 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο με ομαλή λειτουργία, όπως αυτό του Fiesta ST, με πιο κοντή τελική σχέση μετάδοσης, που εξασφαλίζει με τους τροχούς των 19 ιντσών επιτάχυνση 0-100 km/h σε 6,7 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 220 km/h.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Τα 10 best sellers αυτοκίνητα όλων των εποχών

Τα επιλέξιμα προφίλ οδήγησης αποτελούν το κλειδί για την ευελιξία που παρέχει το νέο Puma ST. Από το πρόγραμμα Track, το οποίο “προετοιμάζει” το SUV της Ford για μέγιστη οδηγική απόλαυση, μέχρι το Eco, που διατίθεται για πρώτη φορά σε μοντέλο της οικογένειας ST, τα προφίλ οδήγησης μπορούν να μεταβάλλουν το χαρακτήρα του νέου Puma ST ανάλογα με τις συνθήκες ή τη διάθεσή σας.

FORD PUMA ST 2020Το εσωτερικό είναι εξίσου χαρισματικό – ωστόσο, λίγο πριν την επιβίβαση στο όχημα, οι στάνταρ, ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέπτες θα προβάλλουν το λογότυπο ST στο έδαφος αμέσως μόλις ο οδηγός ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο. Μέσα στην καμπίνα, τα θερμαινόμενα και ενισχυμένα σπορ καθίσματα της Recaro – με ανάγλυφο το λογότυπο ST και επένδυση Miko Dinamica για παροχή καλύτερης σταθερότητας στο σώμα των εμπρός επιβατών – εξασφαλίζουν την απαραίτητη πλευρική στήριξη.

 

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.