Νέο Διοικητικό Συμβουλίο για τη συγχώνευση των FCA και PSA

H συγχώνευση των FCA και PSA άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά! Ανακοινώθηκε χθές η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Stellantis, του νέου ομίλου που θα γεννηθεί από τη συγχώνευση των δύο Ομίλων.

FCA PSA merger StellantisΗ FCA έχει διορίσει πέντε μέλη (συμπεριλαμβανομένου του John Elkann ως προέδρου), ενώ η PSA και δύο από τους κύριους μετόχους της Epf / Ffp και BPIfrance έχουν διορίσει άλλα πέντε (συμπεριλαμβανομένου του ανεξάρτητου ανώτερου διευθυντή και του αντιπροέδρου. Ο Carlos Tavares, διευθύνων σύμβουλος της Stellantis θα είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Tα μέλη που θα απαρτίζουν το νέο Δ.Σ. θα είναι 11, με την πλειοψηφία μη εκτελεστικών διευθυντών που θα είναι ανεξάρτητοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ: Τα 10 best sellers αυτοκίνητα όλων των εποχών

Η σύνθεση του νέου Δ.Σ. έχει ως εξής: 

John Elkann (πρόεδρος),

Carlos Tavares (διευθύνων σύμβουλος),

Robert Peugeot (αντιπρόεδρος),

Henri de Castries (ανεξάρτητος ανώτερος διευθυντής),

Andrea Agnelli (μη εκτελεστικός διευθυντής),

Fiona Clare Cicconi (μη εκτελεστικός διευθυντής),

Nicolas Dufourcq (μη εκτελεστικός διευθυντής),

Ann Frances Godbehere (μη εκτελεστικός διευθυντής),

Wan Ling Martello (μη εκτελεστικός διευθυντής),

Jacques de Saint-Exupéry (μη εκτελεστικός διευθυντής),

Kevin Scott (μη εκτελεστικός διευθυντής)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Και όμως… αυτά τα έξι αυτοκίνητα διαθέτουν κινητήρες Ferrari!

Η ανακοίνωση έγινε από την FCA και την PSA με ένα σύντομο Δελτίου Τύπου, το οποίο αναφέρει ότι «οι ανεξάρτητοι διευθυντές έχουν διαφορετικό επαγγελματικό υπόβαθρο και φέρνουν σημαντικές προοπτικές και εμπειρίες που σχετίζονται με την εταιρεία, σύμφωνα με το δυναμικό και καινοτόμο πνεύμα που χαρακτηρίζει τη δημιουργία αυτής της νέας ομάδας».

FCA PSA merger Stellantis

Το μήλο σίγουρα, αυτή τη φορά, έπεσε κάτω από τη συγκεκριμένη μηλιά. Φυσιολογικά λοιπόν, ο Μίλτος Σουτζιής, μαθαίνοντας από μικρός τα μυστικά του χώρου, αλλά και αποκτώντας μοναδικές εμπειρίες δίπλα από τον πατέρα του, θα ήταν έκπληξη να μην ακολουθούσε την ίδια (ειδική) διαδρομή. Με το πέρας των σπουδών του στο Ηνωμένο Βασίλειο, για την απόκτηση του BA Business Management (Marketing), επέστρεψε πίσω στην Κύπρο όπου βοήθησε στη δημιουργία της ιστοσελίδας autokinito.com.cy. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, αφού είναι μόλις 27 χρόνων, ήδη μετρά στο ενεργητικό του περισσότερες από 20 συμμετοχές σε αποστολές στο εξωτερικό, οι οποίες περιλαμβάνουν παρουσιάσεις αυτοκινήτων, συμμετοχή σε διεθνή σαλόνια και κάλυψη αγώνων μηχανοκίνητου αθλητισμού.