Νέα εταιρεία παραγωγής κινητήρων χαμηλών και μηδενικών ρύπων από την Geely και Ομίλου Renault

Ο Όμιλος Geely Holding (Geely Holding) και ο Όμιλος Renault υπέγραψαν μια μη δεσμευτική συμφωνία για τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας με σκοπό να ηγηθεί της ανάπτυξης, κατασκευής και προμήθειας υβριδικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης στην κατηγορία τους και κινητήρες ICE υψηλής απόδοσης. Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Geely και ο Όμιλος Renault θα κατέχουν αντίστοιχα 50-50 μετοχικά μερίδια στη νέα εταιρεία.

renault group geely logo Η νέα εταιρεία θα είναι ένας αυτόνομος παγκόσμιος προμηθευτής λύσεων συστημάτων κίνησης, παράγοντας υβριδικά συστήματα κίνησης επόμενης γενιάς και αναπτύσσοντας τεχνολογίες χωρίς άνθρακα και χαμηλές εκπομπές από πέντε παγκόσμια κέντρα έρευνας και ανάπτυξης. Κατά την κυκλοφορία, η νέα εταιρεία αναμένεται να προμηθεύει πολλούς άλλους κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένων των Renault, Dacia, Geely Auto, Volvo Cars, Lynk & Co, Proton, καθώς και της Nissan και της Mitsubishi Motors Company. Στο μέλλον, η συνεργασία θα μπορούσε επίσης να προσφέρει τεχνολογίες μετάδοσης κίνησης και σε άλλες μάρκες αυτοκινήτων που ανήκουν σε διαφορετικούς ομίλους.

Η νέα εταιρεία σχεδιάζεται να λειτουργήσει 17 μονάδες κινητήρων σε τρεις ηπείρους, που θα απασχολούν περίπου 19.000 άτομα. Θα έχει συνδυασμένη χωρητικότητα άνω των πέντε εκατομμυρίων κινητήρων εσωτερικής καύσης, υβριδικών και plug-in υβριδικών κινητήρων και κιβωτίων ταχυτήτων ετησίως, προμηθεύοντας περισσότερες από 130 χώρες και περιοχές. Η κοινή γκάμα προϊόντων της νέας εταιρείας και το περιφερειακό αποτύπωμα θα μπορούσαν να προσφέρουν λύσεις για το 80% της παγκόσμιας αγοράς για κινητήρες εσωτερικής καύσης.

renault manufacturing plantΗ είδηση ​​αυτής της συμφωνίας ήρθε ανήμερα της Ημέρας Κεφαλαιαγοράς Ομίλου Renault στο Παρίσι, κατά την οποία ο Όμιλος περιέγραψε μια σειρά από πρωτοβουλίες για να επιταχύνει τον μετασχηματισμό του και κοινοποίησε τις μεσοπρόθεσμες οικονομικές του προοπτικές.

Η νέα εταιρεία θα καλωσορίσει συνεργάτες και μετόχους που προσελκύονται από την ευκαιρία να συνεισφέρουν σε κορυφαία στον κλάδο οικοσυστήματα χαμηλών και μηδενικών εκπομπών παγκοσμίως. Αυτή η συμφωνία αναμένεται ξεκινήσει επίσημα με την συνεργασία των δυο εταιρειών το 2023. Περισσότερες λεπτομέρειες για τη νέα οντότητα αναμένεται να ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες.

Δείτε όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Κυπριακής αγοράς (Τιμες/Εξοπλισμός) - electric cars cyprus - Σχεδίο Επιχορήγησης για την Αγορά Ηλεκτρικών Οχημάτων

Ακολουθήστε μας στο INSTAGRAM και στο FACEBOOK